Lavazza MilkUp: Geniet van authentieke Italiaanse cappuccino thuis

Een elegante melkopschuimer ontworpen door Florian Seidl

Inleiding

De Lavazza MilkUp is een stijlvolle melkopschuimer die deel uitmaakt van de Lavazza A MODO MIO-productlijn. Het ontwerp is elegant en bestaat uit gedurfde, kleurrijke en eenvoudige elementen met hoogwaardige afwerking en materialen. Met zijn moderne uitstraling voegt de MilkUp een bijzondere touch toe aan elke keuken.

De MilkUp stelt je in staat om thuis te genieten van authentieke Italiaanse cappuccino. Het bereidt op stille en efficiënte wijze verschillende recepten met behulp van magnetische inductie. De verlichte stop&go-knop wordt visueel benadrukt door een gekleurde ring. De kan is gemaakt van geborsteld INOX en heeft geen interne bewegende onderdelen. Dit maakt het gemakkelijk schoon te maken met de hand of in de vaatwasser. De kan heeft duidelijke markeringen voor het minimum- en maximumniveau aan de binnenkant en een ergonomisch handvat. De garde heeft een speciale opbergplaats bovenop het deksel.

De MilkUp heeft een aantal technische specificaties. De afmetingen zijn 205 mm bij 130 mm bij 230 mm en het gewicht is 0,9 kg. De minimale melkcapaciteit is 60 ml, terwijl de maximale capaciteit voor melkschuimen 120 ml is en voor het verwarmen van melk 180 ml. De verwijderbare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. De MilkUp heeft een vermogen van 500 W en werkt op een voltage van 220-240 V en een frequentie van 50-60 Hz. Bij aankoop wordt de MilkUp geleverd in een mooie doos, samen met een Quick Start Guide en een gedetailleerdere handleiding.

Het gebruik van de MilkUp is eenvoudig en intuïtief. Plaats de garde in het midden van de kan en voeg vervolgens melk toe totdat het minimaal de minimummarkering bedekt. Plaats de kan in de basisunit en sluit het deksel om spatten te voorkomen. Druk nu op de knop aan de voorkant van de basis om het opschuimen te starten. Als je melk wilt opschuimen zonder deze te verwarmen, houd dan de knop drie seconden ingedrukt. Het opschuimproces duurt ongeveer anderhalve minuut, waarna het automatisch stopt en twee pieptonen laat horen. Giet daarna eenvoudig de opgeschuimde melk voor een heerlijke cappuccino of latte.

Het ontwerp van de MilkUp is ontwikkeld in Turijn, Italië. Het volledige productontwikkelingsproces duurde ongeveer 10 maanden en omvatte conceptueel en formeel onderzoek, 3D-modellering, fysieke mock-ups en prototyping. Ondanks de uitdaging van een zeer korte ontwikkeltijd is het team erin geslaagd om een hoogwaardige melkopschuimer te creëren die aan de behoeften van koffieliefhebbers voldoet.

De Lavazza MilkUp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Home Appliances Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Met zijn uitstekende expertise en innovatie wekt de MilkUp bewondering en verwondering op en zorgt het voor een positieve ervaring.

Met de Lavazza MilkUp kun je nu thuis genieten van de perfecte cappuccino. Dankzij het elegante ontwerp, de gebruiksvriendelijke bediening en de hoogwaardige materialen is de MilkUp een must-have voor koffieliefhebbers overal ter wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Florian Seidl
Afbeeldingscredits: Lavazza
Projectteamleden: Florian Seidl
Projectnaam: Lavazza MilkUp
Projectklant: Florian Seidl


Lavazza MilkUp IMG #2
Lavazza MilkUp IMG #3
Lavazza MilkUp IMG #4
Lavazza MilkUp IMG #5
Lavazza MilkUp IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp