Lavazza Elogy Milk: Een Italiaanse koffie-ervaring bij u thuis

Een koffiemachine ontworpen door Florian Seidl

De Lavazza Elogy Milk is een koffiemachine die een unieke, professionele en gemakkelijk toegankelijke koffie-ervaring biedt, zowel voor thuisgebruik als voor kleine en middelgrote kantoren. Het ontwerp is geïnspireerd op de Italiaanse koffiebars en -cafés en is een evolutie van Lavazza's bestaande vormentaal in dit segment. Het straalt een iets serieuzere en professionelere uitstraling uit, maar blijft herkenbaar Italiaans in oppervlakken, details en afwerking. Met het innovatieve en gepatenteerde opschuimsysteem kunnen verschillende koffierecepten worden bereid, waardoor de complete range van de Italiaanse koffiecultuur tot leven komt. La vita è bella!

De Lavazza Elogy Milk biedt het complete pakket van de Italiaanse koffiecultuur: van espresso tot cappuccino of latte. Het kenmerkt zich door een grote, naadloze behuizing met een driedimensionaal Lavazza-logo aan de zijkant. Metalen accenten benadrukken de belangrijkste aanraakpunten zoals de hendel, het druiprooster en de gebruikersinterface. Het Lavazza in Black-systeem biedt ook koffiepads die gemakkelijker kunnen worden gerecycled. Er is veel aandacht besteed aan het verminderen van het geluidsniveau en het energieverbruik.

De Lavazza Elogy Milk is gemaakt van hoogwaardige materialen. De hoofdbehuizing is gemaakt van plastic (ABS/SAN) met een textuur- of glanzende afwerking. Het Lavazza-logo is pad-gedrukt. De machine wordt geleverd met een glazen mok, een stalen druiprooster en rubberen voetjes. De afneembare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

De afmetingen van de Lavazza Elogy Milk zijn 160 mm x 418 mm x 302 mm en het gewicht is 5,5 kg. De machine heeft een vermogen van 1500 W en werkt op een spanning van 220-240 V met een frequentie van 50 Hz. Het wordt geleverd in een mooie doos, samen met een snelstartgids en een gedetailleerdere handleiding.

De Lavazza Elogy Milk heeft een intuïtieve gebruikersinterface met touchbediening. De belangrijkste selecties zijn gegroepeerd in twee groepen: één voor koffie en één voor melkdranken. Dranken kunnen worden gepersonaliseerd met boostfuncties en vereist onderhoud wordt in het midden aangegeven. De machine is voorzien van een gepatenteerd melkschuimsysteem en een speciale glazen mok. De bekerhouder kan worden aangepast, zodat kleinere kopjes dichter bij de tuit kunnen worden geplaatst. Dit vermindert spatten en heeft voordelen voor de temperatuur en crema van de koffie. Het grote waterreservoir is gemakkelijk toegankelijk.

Het ontwerp van de Lavazza Elogy Milk is ontwikkeld in Turijn, Italië. Het volledige productontwikkelingsproces voor alle verschillende versies duurde ongeveer 20 maanden. Het project omvatte conceptueel en formeel onderzoek, 3D-modellering, fysieke mock-ups en prototyping.

Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling van de Lavazza Elogy Milk was het creëren van een gemeenschappelijk platform voor de verschillende versies van de machine. Het product wordt op de markt gebracht als Classy Custom Milk en Inovy Custom Milk in verschillende zakelijke kanalen en markten.

De Lavazza Elogy Milk is een bekroond ontwerp en heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Home Appliances Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van wereldklasse die getuigen van ongeëvenaard professionalisme, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van de Lavazza Elogy Milk wordt geprezen om zijn esthetiek en innovatie, en draagt bij aan de vooruitgang op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.

Met de Lavazza Elogy Milk haalt u een stukje Italiaanse koffiecultuur in huis. Geniet van heerlijke espresso's, cappuccino's en lattes, allemaal met één druk op de knop. Ervaar de perfecte koffie-ervaring met de Lavazza Elogy Milk.

Afbeeldingen met dank aan Lavazza.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Florian Seidl
Afbeeldingscredits: Lavazza
Projectteamleden: Florian Seidl
Projectnaam: Lavazza Elogy Milk
Projectklant: Florian Seidl


Lavazza Elogy Milk  IMG #2
Lavazza Elogy Milk  IMG #3
Lavazza Elogy Milk  IMG #4
Lavazza Elogy Milk  IMG #5
Lavazza Elogy Milk  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp