FHG Brand: Een Innovatieve Visuele Identiteit die de Toekomst van Glas Weerspiegelt

Een Samenwerking tussen PBB Creative Agency en FHG

Deze tekst presenteert de samenwerking tussen PBB Creative Agency en FHG bij het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit voor FHG. De visuele identiteit weerspiegelt de innovatieve en vooruitstrevende aard van FHG als een wereldleider in de productie van all-base solid-state elektrochromisch glas.

FHG, de op twee na grootste fabrikant van elektrochromisch glas ter wereld, heeft samengewerkt met PBB Creative Agency om een nieuwe visuele identiteit te creëren die de essentie van het merk weerspiegelt. Het belangrijkste doel was om FHG te positioneren als een wereldwijde innovator in de glasindustrie en om de perceptie van het merk te veranderen van een traditionele fabrikant naar een vooruitstrevende en technologisch geavanceerde onderneming.

De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de eigenschappen van glas zelf. De transparantie, vormen en lagen van glas die het logo vormen, weerspiegelen niet alleen de producteigenschappen en functionaliteit van FHG, maar ook de visie van het bedrijf om nieuwe technologieën te genereren en nieuwe producten te ontwerpen. Het logo biedt een driedimensionale ervaring aan de kijkers, wat een boodschap overbrengt dat FHG evolueert van een traditionele industriële fabrikant naar een innovatief wereldwijd bedrijf.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is het gebruik van vier lagen glas om de initialen "FH" te vormen. De kleuren zijn zorgvuldig gekozen om de visie en cultuur van het bedrijf visueel weer te geven. Het logo is modern en eenvoudig, maar tegelijkertijd creatief en duidelijk. Het is een weerspiegeling van de kracht en unieke kenmerken van FHG als een wereldleider in de glasindustrie.

Om de visuele identiteit tot leven te brengen, heeft PBB Creative Agency samengewerkt met interieurontwerpers om het ontwerp te integreren in een interieurinstallatie van meer dan 3 meter bij 3 meter bij 3 meter. Deze installatie biedt niet alleen een visuele representatie van het logo en de merkkracht, maar dient ook als een showcase voor de producten van FHG.

De samenwerking tussen PBB Creative Agency en FHG begon in april 2020 en duurde tot maart 2021. Het project omvatte verschillende fasen, waaronder onderzoek, logo- en visuele identiteitsontwikkeling, interieurontwerp en implementatie van de visuele identiteit in de productiefaciliteit van FHG.

De uitdagingen bij het ontwerpen van deze visuele identiteit lagen in het vertegenwoordigen van de verscheidenheid aan producten van FHG in een eenvoudige en herkenbare kunstwerk. Daarnaast was het een uitdaging om de klant te overtuigen om een gedurfde ontwerprichting te kiezen, gezien de traditionele aard van de glasindustrie. Door middel van meerdere discussies en overleggen slaagde PBB Creative Agency erin om de klant te overtuigen van de potentie van het project en om de conservatieve cultuur van de industrie te doorbreken.

De nieuwe visuele identiteit van FHG heeft niet alleen de perceptie van het merk veranderd, maar heeft ook bijgedragen aan het vergroten van de wereldwijde erkenning van FHG als een innovator in de glasindustrie. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021, een erkenning voor de uitmuntendheid en innovatie die het ontwerp uitstraalt.

Met de nieuwe visuele identiteit is FHG klaar om de toekomst van glas vorm te geven en nieuwe technologieën en producten te blijven ontwikkelen. Het ontwerp weerspiegelt de visie en cultuur van het bedrijf en positioneert FHG als een wereldleider in de glasindustrie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PBB Creative
Afbeeldingscredits: All images and designs were created by PBB Creative
Projectteamleden: Agency: PBB Creative Client: FHG Team Members: Julien Ranjard, Creative Direction Joseph Chieng, Interior and Architecture Design Katherine Yao, Law and IP Rights Wei Wang, Art Direction Liang Chen, Graphic Design Shizi Han, Graphic Design Lola Mechineau, Graphic Design Zhanhong Huang, Graphic Design Xizi Lisu, Account Management Karen Gao, Project Management Fan Tu, Research
Projectnaam: FHG Brand
Projectklant: PBB Creative


FHG Brand IMG #2
FHG Brand IMG #3
FHG Brand IMG #4
FHG Brand IMG #5
FHG Brand IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp