Qin: Moderne Digitale Kunst Geïnspireerd door de Chinese Picturale Traditie

Een Verkenning van de Verbinding tussen Natuur en Cultuur

Als een in China geboren ontwerper die nu in de Verenigde Staten woont, heeft Kaidi Mao geprobeerd zijn training in hedendaags ontwerp te integreren met zijn persoonlijke en culturele identiteit. Dit heeft geleid tot een onderzoek naar verschillende media en technologische benaderingen. Dit proces heeft hem geleid naar een reeks digitaal geproduceerde kunstwerken die zijn eigen Chinese picturale traditie onderzoeken. Deze werken hebben hem ook een alternatieve benadering geboden om De Natuur binnen zijn praktijk te begrijpen.

Kaidi Mao's onderzoek naar de esthetische en intellectuele traditie van de Chinese landschapsschilderkunst heeft hem in staat gesteld om de verbinding te begrijpen tussen klassieke Chinese schilders en hun natuurlijke omgeving. Om de relatie van dergelijke schilderkunst met de natuur in een hedendaagse context te verkennen, heeft Mao gebruik gemaakt van de technologie van vandaag om digitale beelden te produceren die geïnspireerd zijn door de tradities van China.

Deze posters/grafische kunstwerken kunnen zowel fysiek als digitaal worden weergegeven, in een galerijomgeving of in een huiselijke omgeving. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten: 24 inch x 36 inch en 24 inch x 30 inch. De oorspronkelijke beelden zijn afkomstig van fotografie en vervolgens digitaal gecreëerd met behulp van tools zoals Photoshop, Cinema 4D en Procreate.

Het project Qin begon in september 2019 en werd in mei 2020 voltooid in Los Angeles. Het is een herinterpretatie van de Chinese schilderkunst, waarbij de natuur wordt gebruikt om de taoïstische notie te communiceren dat de hele planeet doordrongen is van de onzichtbare Tao, "de Weg van het universum, die zichtbaar is in de natuur". Qin staat voor het Chinese woord dat "doordringen" of "doordringen" betekent. Dit project laat verschillende culturen, concepten en methoden samenkomen. Het karakter Qin bestaat uit twee delen: het linkerdeel vertegenwoordigt water en het rechterdeel vertegenwoordigt het hart. Het hart kan worden geïnterpreteerd als de diepte van iemands gevoelens, en in combinatie met water drukt het iets uit dat voortkomt uit iemands diepste wezen. Qin verkent de esthetische diepgang waarmee de Chinese cultuur reageert op, eert en eert de natuurlijke omgeving door de picturale tradities opnieuw te onderzoeken met behulp van hedendaagse digitale beeldproductie. Het dient ook als een uitdrukking van de verbinding die een producent van dergelijke beelden voelt met het onderliggende concept van Tao dat onuitsprekelijk doordringt in het universele zijn in de Chinese traditie.

De grootste uitdaging van dit project is om deze Oost-Aziatische wereldvisie visueel over te brengen naar internationale kijkers, vooral gezien de huidige politieke omgeving. Desondanks slaagt Kaidi Mao erin om de esthetische en filosofische tradities die de basis vormen van zijn identiteit diep te beantwoorden, met als doel emotionele toestanden uit te drukken die begrepen worden vanuit een taoïstisch perspectief en de schoonheid van traditie te tonen in een moderne context.

Met trots kondigen we aan dat dit ontwerp de Bronzen A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authenticeren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kaidi Mao
Afbeeldingscredits: Kaidi Mao
Projectteamleden: Kaidi Mao
Projectnaam: Qin
Projectklant: Kaidi Mao


Qin IMG #2
Qin IMG #3
Qin IMG #4
Qin IMG #5
Qin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp