Ontwerp van een Hartverwarmende Woning

Residentieel interieurontwerp door Li Wei Wu

Inleiding

De woning is georganiseerd tot in het kleinste detail. Het eenvoudige en nette uiterlijk voldoet perfect aan de behoeften van de bewoners, terwijl elke ruimte op een unieke manier wordt gedefinieerd. Door goed te luisteren en de indeling op ingenieuze wijze te herorganiseren, en door slimme en diverse combinaties van verschillende materialen te gebruiken, voldoet het ontwerp van een Hartverwarmende Woning niet alleen aan de behoeften van de bewoners, maar verwarmt het ook hun harten.

De woning is gelegen in New Taipei City en geniet van het gemak en de functionaliteit van de nieuw ontwikkelde zone. De vrouwelijke bewoner houdt van eenvoud en puur wit. Daarom maakt het ontwerpteam optimaal gebruik van de puur witte tint in combinatie met modernistische elementen. Door het gebruik van verschillende materialen zoals marmer en zwart glas, ontstaat er een scherp contrast tussen zwart en wit, wat diepte toevoegt aan de ruimte.

De kleine slaapkamer in de oorspronkelijke indeling is afgebroken en omgebouwd tot een halfopen leesgedeelte, met korte muren van slimme nanoborden die verschillende functies markeren en toch de openheid van de ruimte behouden. Een bank waarop men van de zon kan genieten, dient ook als opbergruimte en kan gebruikt worden om te lezen, te werken en te rusten. Boven de bank hangt een open houten plank die, in combinatie met de chique kleur van de muur, warm en levendig oogt.

De kast in het eetgedeelte heeft een open ontwerp dat de esthetische kwaliteit ervan aanzienlijk verbetert, terwijl het alle koffiezetapparaat, kleine apparaten en wijn binnenin bevat. De messing spiegel achter de kast geeft een delicate touch. De kookruimte is verborgen achter glas dat effectief elke lekkage van keukenafzuiging blokkeert, met lijnen op het glas die deze speciale ruimte subtiel definiëren.

De opslagkasten die achter de kleedspiegel in de foyer hangen, lopen door in de woonkamer, waarbij de verlichting de openheid van de ruimte versterkt. In combinatie met de visuele effecten van zwart glas zijn de open planken voor het tentoonstellen van kunstcollecties een lust voor het oog. Het grote Franse raam in de woonkamer laat voldoende natuurlijk licht binnen, waarbij het aluminium frame een delicate finishing touch geeft. De puur witte tv-wand vormt een perfecte aanvulling op de witte hoofdtoon, terwijl het zachte teakhouten plafond in de woon-eetkamer verschillende secties subtiel definieert en aansluit bij de houten vloer, waardoor er een warme sfeer ontstaat in de nette ruimte.

De woning heeft een oppervlakte van 112 vierkante meter en bevindt zich in Taipei, Taiwan. Het ontwerpteam, onder leiding van Li Wei Wu, heeft met dit project een unieke en hartverwarmende woning gecreëerd. Het ontwerp is tot in het kleinste detail georganiseerd en voldoet perfect aan de behoeften van de bewoners. Door gebruik te maken van verschillende materialen en een slimme indeling, is er een unieke en warme sfeer gecreëerd die de harten van de bewoners verwarmt.

Het ontwerp van een Hartverwarmende Woning is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Wei Wu
Afbeeldingscredits: Best & Basis Interior Design
Projectteamleden: Li Wei Wu
Projectnaam: Heart-Warming Residence
Projectklant: Li Wei Wu


Heart-Warming Residence IMG #2
Heart-Warming Residence IMG #3
Heart-Warming Residence IMG #4
Heart-Warming Residence IMG #5
Heart-Warming Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp