Sophisticated In Style: Een Verfijnd Ontwerp voor een Woonruimte

Een Ontwerp van Chih-Yuan Chen

Inleiding:

Deze keer willen we graag het ontwerp van Chih-Yuan Chen onder de aandacht brengen, genaamd "Sophisticated In Style". Dit ontwerp is gericht op het creëren van een warme sfeer, het spelen met licht en het benadrukken van beweging. Met de nadruk op het comfort van de bewoners, is dit ontwerp een perfecte integratie van functionaliteit en esthetiek.

Chen's ontwerp is gebaseerd op het idee om mensen en hun leefomgeving met elkaar te verbinden. Dit wordt duidelijk weerspiegeld in de beweging van de hoofdhal en het gebruik van meubels. Het doel is om een gevoel van comfort te creëren dat direct voelbaar is bij het betreden van de ruimte. Een van de sterke punten van het ontwerpteam is het gebruik van panelen. Door gebruik te maken van verschillende texturen zoals steen en hout, in combinatie met een modern kleurenpalet, wordt een eigentijdse stijl gecreëerd.

Een van de meest opvallende kenmerken van dit ontwerp is te vinden op de derde verdieping, waar een gedeelde leesruimte is gecreëerd. Het plafond is versierd met een sterrenhemelpatroon dat met artistieke verf is aangebracht. Zelfs wanneer de lichten 's avonds worden uitgeschakeld, straalt het plafond nog steeds een subtiele sterrenschittering uit. Dit creëert een gevoel van openheid en doet denken aan het kijken naar de sterrenhemel. In de jongenskamer op de derde verdieping is er rekening gehouden met de beperkingen veroorzaakt door balken. Door het plafond te voorzien van aflopende hellingen en indirecte verlichting, worden de grenzen van de balken vervaagd en ontstaat er een harmonieus geheel.

Op de tweede verdieping bevindt zich de slaapkamer van de gastvrouw, die is opgedeeld in een studeerkamer. Het bureau is een in hoogte verstelbaar bureau dat in de vloer kan worden ingetrokken. De studeerkamer kan worden omgetoverd tot een ruimte voor yoga, aerobics en stretching. Ook hier is gekozen voor opvallende kunstwerken en wordt de cirkelvorm gebruikt om een gevoel van harmonie over te brengen.

Het ontwerp heeft een oppervlakte van 495 vierkante meter en is gelegen in Taichung, Taiwan. Tijdens het ontwerpproces is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de lokale Fengshui en cultuur, wat heeft geleid tot een ontwerp dat in harmonie is met de omgeving.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren onder andere het creëren van een theekamer op de vierde verdieping die doet denken aan bergen die weerspiegelen in een meer. Door het gebruik van houten elementen op de wanden en het spelen met licht, is er een warme en unieke ruimte gecreëerd. Daarnaast is er bij het minimalistische ontwerp gezocht naar nieuwe technologieën die gebruikt konden worden om de functionaliteit te maximaliseren. Het resultaat is een ontwerp dat verfijnd en eigentijds is.

Het ontwerp van Chih-Yuan Chen, "Sophisticated In Style", is een perfect voorbeeld van hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan. Met oog voor detail en het creëren van een warme sfeer is dit ontwerp een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een verfijnde woonruimte.

Belangrijkste Tags: Wonen, Huis, Interieurontwerp, Ruimte, Thuis

Ontwerper: Chih-Yuan Chen

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Chih-Yuan Chen wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih-Yuan Chen
Afbeeldingscredits: Chih-Yuan Chen
Projectteamleden: Designer: Chih-Yuan Chen
Projectnaam: Sophisticated In Style
Projectklant: Chih-Yuan Chen


Sophisticated In Style IMG #2
Sophisticated In Style IMG #3
Sophisticated In Style IMG #4
Sophisticated In Style IMG #5
Sophisticated In Style IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp