Modern Courtyard: Een Unieke Benadering van Wonen

Een Ontwerp van Tai Kuan Huang

Inleiding:

De moderne binnenplaats is een uniek residentieel ontwerp dat de traditionele Chinese architectuur combineert met eigentijdse esthetiek. Het ontwerp, gemaakt door Tai Kuan Huang, integreert de concepten van drie binnenplaatsen die kenmerkend zijn voor traditionele Chinese gebouwen. Het resultaat is een ruimte die voldoet aan de dagelijkse behoeften van de bewoners en tegelijkertijd een gevoel van ruimtelijke dimensie en ritueel van thuis brengt.

Deze residentiële ruimte van 1423 vierkante voet is zorgvuldig gepland met het oog op functionaliteit en esthetiek. Het ontwerp begint met een verandering in de oorspronkelijke lay-out van het huis. De ruime woonkamer en eetkamer zijn opgedeeld in vier gebieden, elk gericht op specifieke dagelijkse behoeften. De entree leidt naar de keuken, de hoofdslaapkamer en twee gastenkamers, en creëert zo twee circulatieroutes die het dagelijks leven vergemakkelijken. De gang fungeert als een as en markeert de hoogte van het plafond en de grens van het terras.

Het ontwerp van de moderne binnenplaats maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen om de visie van de ontwerper tot leven te brengen. De ruimte van de voordeur naar de entree wordt de "eerste binnenplaats" genoemd en vormt de eerste circulatieroute op basis van de dagelijkse behoeften van de bewoners. De keuken, bereikbaar vanuit de entree, is het "tweede binnenplaats" en de tweede circulatieroute. De "derde binnenplaats" bevindt zich in de woonkamer en eetkamer.

Het ontwerp van de moderne binnenplaats is gebaseerd op de wensen van de bewoners om rituelen van het leven en interacties met kinderen te waarderen. De ontwerper heeft de kasten, laminaat en meubels in de openbare ruimte zelf ontworpen en aangepast. De ruime woonkamer en eetkamer hebben geen traditioneel standaardplafond. Door het creëren van hoogteverschillen in het plafond wordt de ruimte vergroot en kan het licht doorstromen. Dit ontwerp doorbreekt het traditionele beeld van een standaard woonkamer en biedt veel lege ruimte voor toekomstige behoeften.

Het project begon in maart 2022 en werd in juni 2022 voltooid in HsinChu, Taiwan. Gedurende het hele proces heeft de ontwerper intensief onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp aan alle eisen voldeed. Enkele van de uitdagingen die moesten worden overwonnen, waren het veranderen van de oorspronkelijke keukenlay-out naar een open opslagruimte en het verplaatsen van de deur van de hoofdbadkamer om een vierkante slaapkamer en een comfortabele kleedkamer te creëren.

De moderne binnenplaats is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Tai Kuan Huang is geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en zijn vermogen om de wereld een betere plek te maken.

Met zijn unieke benadering van wonen en zijn harmonieuze integratie van traditionele en moderne elementen, is de moderne binnenplaats een inspirerend voorbeeld van hedendaags design. Het ontwerp biedt een nieuwe kijk op ruimte en functionaliteit, en creëert een omgeving die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. De moderne binnenplaats is een ware oase van rust en harmonie, waar bewoners kunnen genieten van het ritueel van het dagelijks leven en de interactie met hun omgeving.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Jackal Liu

Afbeelding 2: Fotograaf Jackal Liu

Afbeelding 3: Fotograaf Jackal Liu

Afbeelding 4: Fotograaf Jackal Liu

Afbeelding 5: Fotograaf Jackal Liu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tai Kuan Huang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Jackal Liu Image #2: Photographer Jackal Liu Image #3: Photographer Jackal Liu Image #4: Photographer Jackal Liu Image #5: Photographer Jackal Liu
Projectteamleden: Tai Kuan Huang
Projectnaam: Modern Courtyard
Projectklant: Tai Kuan Huang


Modern Courtyard IMG #2
Modern Courtyard IMG #3
Modern Courtyard IMG #4
Modern Courtyard IMG #5
Modern Courtyard IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp