Slank en Mannelijk: Een Verfijnd Ontwerp voor een Verkoopcentrum

Ontworpen door Wen-Ching Wu

Inleiding

Met het integreren van de omgeving, de behoeften van bewoners, bouwmaterialen en andere aspecten, is dit ontwerp niet alleen bedoeld als een woonfunctie, maar ook als een prachtig moment in het leven.

Deze unieke eigenschappen van het ontwerp zijn gericht op het benadrukken van een diepere architectonische uitstraling met een niet-decoratieve verschijning. De ontwerper heeft ervoor gekozen om af te zien van directe uitspraken van specifieke beelden en in plaats daarvan een introverte visuele zin te creëren bij de ingang met behulp van bekende technieken en opgebouwde ervaring. De verschijning omlijst vervolgens de ruimtelijke structuur in een eenvoudige vorm.

De keuze voor groene bouwmaterialen, hoogwaardige bouwmaterialen en gerecyclede milieuvriendelijke bouwmaterialen draagt bij aan het verminderen van de negatieve impact op de natuur en het verlagen van de bouwkosten. Volgens de ontwerper is het belangrijk om alles in de natuur te koesteren en ervoor te zorgen dat mens en milieu op de best mogelijke manier kunnen samenleven.

Het project heeft een oppervlakte van 661 vierkante meter en is voltooid in april 2020 in Taiwan.

Door de hele ruimte in de stijl van moderne kunst te interpreteren, maakt de ontwerper gebruik van zijn eigen nauwkeurige intuïtie voor kleur en textuur. Het spel van kleur en textuur, het combineren van mannelijkheid en delicate zachtheid, zorgt voor een verrassende en royale uitstraling bij de eerste blik. Dit komt tot uiting in de subtiliteiten en toont de unieke fijnheid en zachtheid van een vrouw, voortreffelijk en ingetogen, als een subtiele basnoot van cultuur.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met milieubescherming en duurzame ontwikkeling. Voor de buitenmuren zijn gerecyclede houten panelen gebruikt in plaats van natuurlijke houten panelen. Het gebruik van groene bouwmaterialen vermindert de frequentie van onderhoud en vervanging, bespaart energie en zorgt ervoor dat bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over gezondheidsproblemen. Er is ook extra aandacht besteed aan natuurlijke ventilatie en natuurlijke verlichting om het binnencomfort te verbeteren en te voldoen aan de eisen voor binnenruimtes.

Dit ontwerp is een modelwoning en heeft als doel de diepere architectonische uitstraling te benadrukken met een niet-decoratieve verschijning. De ontwerper heeft ervoor gekozen om af te zien van directe uitspraken van specifieke beelden en in plaats daarvan een introverte visuele zin te creëren bij de ingang met behulp van bekende technieken en opgebouwde ervaring. De verschijning omlijst vervolgens de ruimtelijke structuur in een eenvoudige vorm.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Fu-Ming Lin, Slank en Mannelijk, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen-Ching Wu
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Fu-Ming Lin, Slender and Masculine, 2020.
Projectteamleden: Designer: Wen-Ching Wu
Projectnaam: Slender and Masculine
Projectklant: Wen-Ching Wu


Slender and Masculine IMG #2
Slender and Masculine IMG #3
Slender and Masculine IMG #4
Slender and Masculine IMG #5
Slender and Masculine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp