Jing Hong: Een Dans met de Wind

Kunstinstallatie van Wei Zhang Verenigt Poëzie en Beweging

Wei Zhang's nieuwste creatie, Jing Hong, is een kunstinstallatie die de essentie van dynamische schoonheid en etherealiteit belichaamt, geïnspireerd door klassieke Chinese literatuur.

De kunstwereld is weer een fascinerend werk rijker met de onthulling van Jing Hong, een kunstinstallatie die elegantie en gratie uitstraalt. Wei Zhang, de ontwerper achter dit project, heeft zich laten inspireren door de "Ode aan de Godin Luo" van Cao Zhi, een klassiek werk uit de Chinese literatuur. De installatie, die de schoonheid van een zwaan en de sierlijkheid van een draak verbeeldt, is een toonbeeld van dynamische en etherische schoonheid.

Jing Hong onderscheidt zich door zijn indrukwekkende afmetingen en de techniek van 3D-ijzerlassen, wat resulteert in een complexe, vloeiende structuur die zich uitstrekt over de lengte van de galerij. Het kunstwerk, dat tot zes meter hoog reikt en een totale lengte van ongeveer honderd meter beslaat, is een uitdaging op het gebied van constructie en esthetiek. De rode kleur van de installatie, die verwijst naar de homofonie van 'rood' in de Chinese taal, draagt bij aan de visuele impact.

Deze kunstinstallatie is niet alleen een lust voor het oog, maar nodigt bezoekers ook uit om deel te nemen aan de ervaring. Het is mogelijk om door de installatie te lopen en zich omringd te voelen door de 'streamers', die leiden naar een verbeelding van de zonsondergang. Dit interactieve element versterkt de band tussen kunst en toeschouwer, waarbij de laatste een actieve rol speelt in het kunstwerk.

De realisatie van Jing Hong was een proces van vijf maanden van voorbereiding, gevolgd door een intensieve constructieperiode van een halve maand. Het project, gelegen in de China Oil Painting Academy in Beijing, is een toonbeeld van hoe kunst kan samensmelten met architectuur en hoe een ruimte volledig getransformeerd kan worden door een enkel kunstwerk.

Ondanks de uitdagingen, zoals het creëren van een dynamische verbinding tussen binnen- en buitenruimtes en het toevoegen van windgedreven elementen, is het project met lof ontvangen. Het benadrukt de mogelijkheden van eenvoudige materialen en de kracht van handwerk in de hedendaagse kunstscène. Jing Hong is een bewijs van Wei Zhang's vermogen om poëzie tot leven te brengen in de vorm van een meeslepende kunstinstallatie.

Wei Zhang, die nu de trotse ontvanger is van een Bronzen A' Design Award, heeft met Jing Hong een nieuwe standaard gezet in de wereld van kunstinstallaties. Het project is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een technische prestatie die de grenzen van traditionele kunstvormen verlegt en bezoekers uitnodigt om deel uit te maken van een bewegend gedicht.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Zhang
Afbeeldingscredits: Image#1: Photographer Rayson Wong Studio Image#2: Photographer Rayson Wong Studio Image#3: Photographer Rayson Wong Studio Image#4:Photographer Rayson Wong Studio Image#5: Photographer Rayson Wong Studio Video:Videographer ShimmerFilm
Projectteamleden: Wei Zhang
Projectnaam: Jing Hong
Projectklant: Infront


Jing Hong IMG #2
Jing Hong IMG #3
Jing Hong IMG #4
Jing Hong IMG #5
Jing Hong IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp