De Incubator: Een Nieuwe Norm voor Co-working Ruimtes

Een bekroonde ruimte die flexibiliteit en vitaliteit combineert

In het hart van Hong Kong's Science Park, heeft Nikki Ho LK een nieuwe standaard gezet voor co-working ruimtes met haar ontwerp van 'The Incubator'. Deze ruimte, ontworpen voor startende technologiebedrijven, is een toonbeeld van flexibiliteit, vitaliteit en connectiviteit.

Bezoekers van The Incubator worden bij binnenkomst begroet door een metallic groen paneel en groen beplanting op de lichtbakken in het hoofdkantoor. Dit weerspiegelt de milieugerichte bedrijfsvoering en creëert een ontspannen ruimte voor het uitwisselen van ideeën. In tegenstelling tot traditionele bedrijven, vereist deze incubator meer flexibiliteit met weinig vaste werkstations. Hierdoor heeft de ontwerper verschillende onafhankelijke functionele gebieden gecreëerd die, wanneer ze samen worden gebracht, een grote holistische verzamelruimte vormen.

Wat The Incubator uniek maakt, is de succesvolle vervulling van de behoeften aan openbare ruimtes en privacy. Het kantoor bestaat uit twee segmenten: de informele samenwerkingsruimtes en individuele kantoren en vergaderruimtes. Deze zijn ontworpen voor gemeenschappelijke evenementen, interactie tussen bedrijven en privé werkruimtes.

Bij de materiaalkeuze is zorgvuldig rekening gehouden met visueel comfort, lage lichtreflectie en een matte oppervlakte, zachte aanraking, vingerafdrukbestendigheid en thermische genezing van oppervlakkige microkrassen voor eenvoudig onderhoud van de ruimte. Door het gebruik van glazen compartimenten is de totale ruimte ruim en goed verlicht, ongeacht of er een extern raam is of niet. Het bovenste lichtframe is afgestemd op het reguliere raster om de open pijpleiding in het plafond te wijzigen.

The Incubator heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.

Met haar ontwerp van The Incubator heeft Nikki Ho LK een nieuwe standaard gezet voor co-working ruimtes. Het is een ruimte die flexibiliteit, vitaliteit en connectiviteit combineert, en daarmee een inspirerende omgeving biedt voor startende technologiebedrijven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nikki, LK Ho
Afbeeldingscredits: Gary Chung & Derek Chan
Projectteamleden: Nikki Ho LK
Projectnaam: The Incubator
Projectklant: Nikki, LK Ho


The Incubator IMG #2
The Incubator IMG #3
The Incubator IMG #4
The Incubator IMG #5
The Incubator IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp