Yihe Platinum Bay Sales Center: Een Elegante Showroom die de Steencultuur van Nanjing Vier

Een Gouden A' Design Award Winnaar in 2021

Inleiding

De Yihe Platinum Bay Sales Center, ontworpen door If Space Design, is een opvallende showroom die de rijke steencultuur van Nanjing viert. Met zijn elegante en eenvoudige ontwerp, warme kleuraccenten en unieke decoratieve elementen, biedt deze ruimte een uitnodigende en inspirerende omgeving voor bezoekers. Het project is bekroond met de prestigieuze Gouden A' Design Award in 2021, waarmee het erkenning krijgt voor zijn buitengewone excellentie en impact op het gebied van interieur, retail en tentoonstellingsontwerp.

Ontwerpinspiratie

Het ontwerp van de Yihe Platinum Bay Sales Center is geïnspireerd op de geschiedenis van Nanjing City. De ruimte is holistisch vormgegeven met zowel verticale als horizontale elementen. Opvallende kenmerken zijn onder andere metalen componenten, getint glas, piano-toetsenbord-achtige trappen en artistieke installaties zoals papieren vissculpturen. Deze elementen tillen niet alleen het visuele effect van de ruimte naar een hoger niveau, maar zorgen ook voor flexibiliteit. De ontvangstbalie is vormgegeven als stromend water, wat harmonieert met de achtergrond van zwemmende vissen.

Unieke eigenschappen

Wat de Yihe Platinum Bay Sales Center onderscheidt, is het vermogen om de elementen van de steencultuur van Nanjing City te integreren in een eigentijds ontwerp. Het gebruik van warme kleuraccenten en decoratieve details draagt bij aan de algehele sfeer van de ruimte en vergroot het gevoel van schaal. Het ontwerpthema, "New Era of the Stone City - Dancing Dragon and Wandering Fish", komt tot uiting in de Stone City-cultuur, de waarde van het Yuzui District, het Yiju-merk, de projectbetekenis, de hoogtepunten van de ruimte en de atmosfeer.

Realisatietechnologie

Voor de realisatie van de Yihe Platinum Bay Sales Center zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder metalen gaaswerk, rotsplaten, getint glas, gegolfd roestvrij staal en papieren sculpturen. Deze materialen dragen bij aan de unieke uitstraling van de ruimte en creëren een harmonieuze balans tussen moderniteit en traditie.

Uitdagingen en resultaten

Een van de grootste uitdagingen bij dit project was het ontwerpen van de highlight-elementen. Het perfect presenteren van het glazen gedeelte van de trap vereiste zorgvuldige planning, rekening houdend met de lengte van de materialen, de kleurverloop en de installatievolgorde. Ook het produceren van de papieren installaties vereiste veel aandacht om de beste kwaliteit en visuele effecten te garanderen. Het resultaat is een showroom die de persoonlijkheid van de ontwerper weerspiegelt en het idee doorbreekt dat het Hexi-district een culturele woestijn is.

Conclusie

De Yihe Platinum Bay Sales Center is een uitstekend voorbeeld van hoe design en cultuur hand in hand kunnen gaan. Met zijn elegante ontwerp, warme kleuraccenten en unieke decoratieve elementen viert deze showroom de steencultuur van Nanjing City. Het winnen van de Gouden A' Design Award in 2021 getuigt van de buitengewone excellentie en impact van dit project. De Yihe Platinum Bay Sales Center is niet alleen een inspirerende ruimte, maar ook een mijlpaal in de Yihe-serie.

Afbeeldingscredits: TOPIA VISION


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: If Space Design
Afbeeldingscredits: photo by: TOPIA VISION
Projectteamleden: If Space Design
Projectnaam: Yihe Platinum Bay
Projectklant: If Space Design


Yihe Platinum Bay IMG #2
Yihe Platinum Bay IMG #3
Yihe Platinum Bay IMG #4
Yihe Platinum Bay IMG #5
Yihe Platinum Bay IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp