Flow: Een Moderne Interpretatie van Oud-Chinese QiaoAn

Een Unieke Tafel Ontworpen door Lu Yi

Deze tafel is geïnspireerd op de oude Chinese QiaoAn en combineert op unieke wijze traditionele elementen met een modern, nieuw Chinees ontwerp. Het resultaat is een meubelstuk dat de smaak van de Oosterse literati weerspiegelt en gebruikers een betere gebruikservaring biedt.

De ontwerper, Lu Yi, haalde zijn inspiratie uit de QiaoAn, een meubelstuk dat in het oude China voornamelijk werd gebruikt om kunstdecoraties of schilderijen op te plaatsen. De twee zijden van de QiaoAn waren schuin geplaatst om te voorkomen dat objecten eraf zouden vallen. Dit meubelstuk speelde een rol bij het behoud van de nieuwe Chinese stijl.

De tafel Flow weerspiegelt de combinatie van de oude Chinese traditie en het moderne, nieuwe Chinese ontwerp. Het materiaalgebruik bestaat uit zwart walnoot en messing. Door de culturele kenmerken van oude documenten te combineren met nieuwe materialen en gebruik te maken van de Chinese pen-en-gatverbinding, is het meubelstuk niet alleen stabiel, maar ook een lust voor het oog.

Het productieproces van de Flow tafel maakt gebruik van zowel moderne CNC-technologie als ambachtelijk handwerk. Het ontwerp en de productie worden ondersteund door Pro-E software. Na de voltooiing van de moderne CNC-technologie wordt het meubelstuk met de hand fijn geschuurd, waardoor het product tot in detail wordt afgewerkt.

De specificaties van de tafel zijn als volgt: de houten delen van 1800mm*800mm*750mm worden met behulp van CNC-technologie en vakmanschap vervaardigd, terwijl de metalen onderdelen ook met CNC worden geproduceerd. Het tafelblad is gemaakt met behulp van de oude pen-en-gatverbinding, een techniek die door vakmensen wordt toegepast.

De Flow tafel is ontworpen door Lu Yi, in samenwerking met Jiahui Li, Jiahui Yu, Qu Dong en Cao Xu. Het ontwerpproject begon in september 2020 in Shenyang en werd in januari 2021 voltooid. Het meubelstuk werd tentoongesteld in het Art Museum van het China syid Design Institute.

De combinatie van de oude QiaoAn en het moderne meubelstuk bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het behouden van de traditionele elementen en tegelijkertijd voldoen aan de eisen van het moderne leven was een creatieve en technische uitdaging waar het ontwerpteam mee te maken kreeg.

De Flow tafel is niet alleen functioneel, maar ook een esthetisch hoogstandje. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Flow tafel wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lu Yi
Afbeeldingscredits: Lu Yi
Projectteamleden: Lu Yi Jiahui Li Jiahui Yu Qu Dong Cao Xu
Projectnaam: Flow
Projectklant: Lu Yi


Flow IMG #2
Flow IMG #3
Flow IMG #4
Flow IMG #5
Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp