Umano: Een Nieuwe Brand Identity voor Ibis's Bar

Een Culturele Anthropofagie Geïnspireerd Merk

In Sao Paulo, een stad die bekend staat om zijn ernstige en ongastvrije imago, heeft het Umano-merk een nieuwe identiteit gecreëerd die breekt met de traditionele serieusheid van hotels. Geïnspireerd door het concept van culturele anthropofagie, heeft het merk een unieke levensstijl en een gevoel voor humor omarmd.

Het concept van culturele anthropofagie, bedacht door de schrijver en dichter Oswald de Andrade, heeft Sao Paulo al sinds het begin van de 20e eeuw doordrongen. Het is een culturele traditie die gekenmerkt wordt door een gevoel voor humor en artistieke inventiviteit. Het idee achter culturele anthropofagie is dat men zonder vooroordelen andere culturen kan 'verslinden'. Dit concept heeft de inspiratie gevormd voor de geest van Umano en de lifestyle van het merk.

Om de identiteit van het merk vorm te geven, omvat het project visitekaartjes, menu's, tassen, oppervlakteontwerp, interactie met architectuur en posters. De posters worden op 75 g offsetpapier gedrukt en op de muren van de Umano-bar geplakt. Ze tonen visuele verhalen die de klant uitnodigen om de stad opnieuw te beleven, met herinterpretaties van iconische gebouwen zoals Copan en citaten en fragmenten van gedichten van lokale auteurs.

Het Umano-merk wil een authentieke uitgaansgelegenheid bieden voor zowel gasten van het Ibis-hotel als de lokale bevolking. Het barst van de visuele verhalen die de klant uitnodigen om de stad opnieuw te beleven. Het merk wil de serieuze en koude reputatie van Sao Paulo deconstrueren en een warme en gastvrije omgeving creëren.

Het Umano-project begon in januari 2020 en werd in juli 2020 voltooid in Sao Paulo, Brazilië. Het ontwerp is gemaakt door Ruis Vargas en het creatieve team van Laika Design, onder leiding van Creative Director Agnes Svilenov. Het project is gebaseerd op de Laika-methode, die de synergie tussen taalkundige en beeldende vaardigheden benadrukt.

Het Umano-merk heeft de uitdaging aangenomen om een authentieke uitgaansgelegenheid te creëren in een stad die constant verandert. Het merk wilde een alternatief bieden voor de centrale wijken en een bruisend nachtleven creëren in de buurt van het Ibis-hotel. Door de combinatie van design en architectuur is Umano erin geslaagd om een levendige en typisch Sao Paulo-ervaring te bieden.

Het Umano-merk heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met zijn unieke identiteit en visuele verhalen heeft Umano een nieuwe standaard gezet voor de gastvrijheidsindustrie in Sao Paulo. Het merk nodigt gasten uit om de stad opnieuw te ontdekken en te genieten van een warme en gastvrije omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruis Vargas
Afbeeldingscredits: Laika Design
Projectteamleden: Ruis Vargas, Creative Director, Agnes Svilenov, Designer
Projectnaam: Umano
Projectklant: Ruis Vargas


Umano IMG #2
Umano IMG #3
Umano IMG #4
Umano IMG #5
Umano IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp