Verjongde Identiteit van Jingtingshan

Nieuw Merkbeeld Brengt Cultureel Erfgoed tot Leven

In een baanbrekende herontwerp heeft Zhejiang Gongshang University de essentie van Jingtingshan Scenic Area vastgelegd, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om door een levend schilderij te wandelen.

De Jingtingshan Scenic Area, een nationaal park en belangrijk natuurgebied in de provincie Anhui, heeft een transformatie ondergaan die de traditionele Chinese merkbeleving herdefinieert. Met een focus op culturele verkenning door middel van schilderkunst, heeft het ontwerpteam van Zhejiang Gongshang University een merkidentiteit gecreëerd die de rijke historie en natuurlijke schoonheid van het gebied belicht. De nieuwe merkidentiteit is ontworpen om een breder publiek aan te spreken en past naadloos in het digitale tijdperk.

De inspiratie voor het ontwerp is geworteld in de culturele nalatenschap van Jingtingshan, waar meer dan 300 beroemde dichters en schilders door de eeuwen heen hun werken hebben achtergelaten. Deze historische connectie is verweven in het ontwerp, waardoor bezoekers zich voelen alsof ze door een klassiek rol schilderij lopen. De zes ondersteunende grafische elementen benadrukken elk een uniek kenmerk van het gebied, van de serene bergzichten tot de lokale wijn en thee.

De vernieuwde merkidentiteit onderscheidt zich door zijn aanpassingsvermogen aan verschillende scenario's en zijn vermogen om de digitale en fysieke wereld te overbruggen. De ontwerpers hebben traditionele elementen zoals paviljoenstijlen, wolken, wilde kraanvogels en lokale producten geïntegreerd in een moderne esthetiek. Dit zorgt voor een frisse en toegankelijke uitstraling die de Jingtingshan Scenic Area op de kaart zet als een must-visit bestemming.

De technische realisatie van het ontwerp is een toonbeeld van innovatie en creativiteit. Het project, dat begon in mei 2022 en voltooid werd in februari 2023, heeft geleid tot de lancering van een reeks culturele en creatieve merken die voortbouwen op de nieuwe identiteit. Deze zijn succesvol gepromoot via diverse mediakanalen, wat heeft geresulteerd in een significante toename van het aantal bezoekers en economische voordelen voor de regio.

De Jingtingshan Scenic Area heeft met deze nieuwe merkidentiteit niet alleen een prestigieuze Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept, maar ook een nieuwe standaard gezet voor de presentatie van natuur- en cultuurerfgoed. Het project illustreert hoe een doordachte herinterpretatie van traditionele waarden kan leiden tot een verjongde en dynamische merkbeleving die resonantie vindt bij een hedendaags publiek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kan Zhao
Afbeeldingscredits: Kan Zhao
Projectteamleden: Designer: Kan Zhao
Projectnaam: Jingting Mountain Scenic Area
Projectklant: Anhui · Jingting Mountain Scenic Area


Jingting Mountain Scenic Area IMG #2
Jingting Mountain Scenic Area IMG #3
Jingting Mountain Scenic Area IMG #4
Jingting Mountain Scenic Area IMG #5
Jingting Mountain Scenic Area IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp