Nieuwe Visuele Koers van Qwale

Ontwerper Ruiqi Sun Geeft Fintech App Nieuwe Identiteit

In een wereld waar technologie en financiën samensmelten, introduceert Ruiqi Sun een baanbrekende herpositionering van het merk Qwale, waarbij kleurenpsychologie en symboliek centraal staan.

De fintech app Qwale heeft een transformatie ondergaan die verder gaat dan een simpele make-over. Ruiqi Sun heeft een nieuwe merkidentiteit gecreëerd die vertrouwen en duidelijkheid uitstraalt, met een logo dat de vrijheid en groei van de Qwale vogel symboliseert. Deze elementen zijn zorgvuldig gekozen om financiële zelfstandigheid en een onderscheidende identiteit te belichamen. Het vernieuwde ontwerp van de app en het logo is het resultaat van een strategische herziening, waarbij gebruikerservaring en kleurenpsychologie de leidende factoren waren.

Het ontwerpproces van Ruiqi Sun was diepgeworteld in gebruikersgerichte methodologieën. Door middel van diepte-interviews, persona-ontwikkeling, journey mapping en story mapping, is gezorgd dat zowel de UX/UI van de fintech app als het logo diep resoneren met de doelgroep. Kleurkeuzes zijn geïnformeerd door grondig onderzoek naar kleurenpsychologie, waarbij tinten zijn geselecteerd die vertrouwen, helderheid en empowerment oproepen. Deze uitgebreide aanpak, gecombineerd met de toewijding om het ontwerp af te stemmen op de behoeften en aspiraties van gebruikers, onderstreept de effectiviteit en innovatie van dit herpositioneringsproject.

De nieuwe logo combineert precisie met toegankelijkheid, gebruikmakend van een gridsysteem voor balans, SVG's voor veelzijdigheid en de gulden snede voor de Qwale vogel, wat zorgt voor visuele integriteit. Door te voldoen aan de AAA kleurcontrastnormen wordt leesbaarheid voor iedereen verbeterd, wat ons ethos van helderheid, professionaliteit en inclusiviteit belichaamt.

De Qwale App logo is ontworpen voor naadloze interactie, met gebruik van SVG's voor flexibiliteit over verschillende apparaten. Het kleurenschema en het vogelmotief belichamen vooruitgang en vrijheid, wat gebruikers meteen aanspreekt. Het logo verbetert de gebruikerservaring door zich aan te passen aan verschillende interfaces, en zorgt voor toegankelijkheid met een hoog kleurcontrast. Dit doordachte ontwerp verbetert niet alleen de visuele aantrekkingskracht, maar ondersteunt ook betere navigatie en begrip bij de gebruiker, waardoor de app intuïtiever en effectiever wordt in het helpen van gebruikers om hun financiële doelen te bereiken.

Het project, inclusief de verdere herontwerp van de App UI, startte in april 2023 in New York City en werd afgerond in juni 2023. Het logo herontwerp voor Qwale Credit Builder betrok kwalitatief onderzoek, met een focus op kleurenpsychologie en gebruikersvoorkeuren om de merkaantrekkingskracht te verhogen. Prototypes werden getest en feedback werd verzameld, met name over kleurkeuzes zoals blauw en paars, die bekend staan om het oproepen van vertrouwen en stabiliteit. Inzichten uit gebruikersinterviews beïnvloedden het uiteindelijke ontwerp, met nadruk op een donker thema voor privacy en veiligheid. Deze onderzoeksgerichte aanpak is bedoeld om gebruikersbetrokkenheid te verhogen door het ontwerp af te stemmen op psychologische principes en gebruikersverwachtingen.

De creatieve uitdaging bij het herontwerpen van Qwale's logo lag in het moderniseren van de identiteit terwijl de merkherkenning behouden bleef. Intern balanceerde ik historische loyaliteit met de behoefte aan een frisse, maatschappelijk relevante uitstraling. Extern vormden de naleving van digitale toegankelijkheidswetten mijn ontwerpbeslissingen. Ik navigeerde productiebeperkingen door gebruik te maken van huidige grafische ontwerptechnologieën en informatie over kleurenpsychologie. Het overwinnen van deze obstakels vereiste iteratief ontwerp, uitgebreide gebruikerstests en aanpassing aan evoluerende technische normen om een logo te creëren dat resoneert met diverse gebruikersdemografieën.

De Nieuwe Visuele Koers van Qwale heeft het landschap van fintech branding getransformeerd, met prioriteit voor een intuïtieve UI en UX ontwerp voor de Qwale app naast een strategische logo herontwerp. Door uitgebreid gebruikersonderzoek en samenwerkingsinspanningen is Qwale naar voren gekomen als een moderne, gebruikersgerichte speler in de industrie. Het vernieuwde logo omvat Qwale's innovatieve ethos en toewijding aan financiële empowerment, wat een significante evolutie in zijn identiteit markeert.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron in A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2024. Iron A' Design Award: Toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van industrie beste praktijken en competente technische kenmerken, dragen ze bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruiqi Sun
Afbeeldingscredits: Ruiqi Sun
Projectteamleden: Ruiqi Sun
Projectnaam: New Visual Direction of Qwale
Projectklant: Qwale


New Visual Direction of Qwale IMG #2
New Visual Direction of Qwale IMG #3
New Visual Direction of Qwale IMG #4
New Visual Direction of Qwale IMG #5
New Visual Direction of Qwale IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp