Met het thema van milieubescherming in gedachten, heeft ontwerper Jin Qin het kunstwerk "Withered" gecreëerd. Dit unieke ontwerp is een poster die de boodschap van het beschermen van het milieu en het koesteren van hulpbronnen overbrengt. Door middel van creatieve posters wil Qin positieve energie verspreiden en mensen bewust maken van het belang van milieubescherming.

Met liefde voor het milieu

Het idee voor "Withered" is ontstaan uit de gedachte dat de aarde net zo waardevol is als onze organen. Net zoals we onze organen koesteren, moeten we ook zorg dragen voor het milieu en de kostbare hulpbronnen die de aarde biedt. Het doel van dit kunstwerk is om mensen bewust te maken van het belang van milieubescherming en positieve energie over te brengen.

De posters van "Withered" worden gebruikt in advertenties, gedrukte promotiematerialen en tijdschriftillustraties. Ze worden op grote schaal verspreid in stations, metro's en andere openbare ruimtes. Door de nauwe interactie tussen mensen en de creatieve posters, kunnen mensen de artistieke aantrekkingskracht van maatschappelijke liefde voelen.

De posters worden gedrukt met behulp van vierkleurendruktechnologie en worden op grote schaal verspreid in buitenruimtes. Daarnaast worden de werken ook afgedrukt in tijdschriften om het idee van liefde te verspreiden. De technische specificaties van de poster zijn 1189 mm (H) x 841 mm (B) voor het drukken en 297 mm (H) x 210 mm (B) voor het vel. De gegevensgrootte is 1189 mm (H) x 841 mm (B), 300 dpi, cmyk.

Het project "Withered" is gestart in oktober 2022 en eindigt in december 2022 in Shenyang, China. Het is een studie naar visuele kunstontwerpen met als doel een harmonieuze samenleving te bevorderen. De posters worden buiten geplaatst en in tijdschriften afgedrukt om mensen te inspireren en liefde over te brengen. Dit project is een sublimatie van de ziel in een drukke commerciële samenleving.

De uitdaging van dit project ligt in het vinden van de juiste balans tussen creatief ontwerp en menselijk denken. Het is belangrijk dat het kunstwerk mensen aanspreekt en hen inspireert om actie te ondernemen voor milieubescherming. Het uiteindelijke doel is om een positieve impact te hebben op de maatschappij en het milieu.

"Withered" maakt gebruik van positieve en negatieve vormen om een krachtig beeld te creëren. De posters tonen verwelkte bomen, waarbij het beeld wordt omgedraaid om de interne organen van de mens te onthullen. Dit symboliseert de schadelijke gevolgen van overmatige verspilling en roept op tot het behandelen van de natuur alsof het onze eigen interne organen zijn. Alleen door het milieu te koesteren, kan de samenleving blijven bloeien.

Met zijn unieke boodschap en artistieke uitstraling heeft "Withered" al erkenning gekregen. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2023 in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van "Withered" wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JIN Qin
Afbeeldingscredits: JIN Qin
Projectteamleden: Jin Qin
Projectnaam: Withered
Projectklant: JIN Qin


Withered IMG #2
Withered IMG #3
Withered IMG #4
Withered IMG #5
Withered IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp