Curvo: Een Wabi-Sabi Geïnspireerde Show Unit

Een harmonieuze mix van organische vormen en aardse tinten

De Curvo show unit, ontworpen door Line2pixels Studio, is geïnspireerd op de Wabi-Sabi filosofie, een Japanse benadering van het leven waarbij de schoonheid van imperfectie wordt gewaardeerd. Wabi-Sabi biedt een ontsnapping aan de moderne obsessie met perfectie en omarmt in plaats daarvan de authenticiteit van imperfectie. Met Wabi-Sabi kunnen we meer betekenis en schoonheid vinden in de wereld.

Deze show unit onderscheidt zich door zijn Wabi-Sabi esthetiek, waarbij de balans tussen organische vormen en panelen naadloos de verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Om de geest van Wabi-Sabi vast te leggen, bestaat het kleurenpalet voornamelijk uit aardse, gedempte tinten zoals bruin, grijs, beige en een vleugje natuurlijk groen - een herinnering aan traditionele Japanse huizen gebouwd van aarde en modder. Met een harmonieuze mix van deze kleuren wordt de ruimte doordrenkt met harmonie en echtheid, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat.

Om de aardse en gedempte tinten van Wabi-Sabi vast te leggen, heeft de ontwerper gekozen voor een kalkverf afwerking voor de muren en plafonds, in combinatie met natuurlijk houtfineer en travertijnsteen voor een uitnodigende en rustgevende sfeer. De combinatie van deze materialen creëert een warme, geruststellende esthetiek, perfect om een gevoel van rust en sereniteit te bevorderen.

De Curvo show unit is ontworpen voor een 3-slaapkamer appartement met een interne ruimte van 1.110 vierkante voet. Het project begon in oktober 2022 in Kuala Lumpur, Maleisië en werd voltooid in januari 2023. Het werd gelanceerd voor publieke tentoonstelling in februari 2023.

Het begrijpen van het concept van Wabi-Sabi is een essentieel onderdeel van het creëren van een unieke en betekenisvolle ruimte die echt uw persoonlijke stijl weerspiegelt. Wabi verwijst naar de schoonheid die te vinden is in asymmetrische en onevenwichtige objecten, terwijl Sabi de schoonheid vertegenwoordigt die te vinden is in verouderde objecten en de idee van de vergankelijkheid van het leven symboliseert. Door de principes van Wabi-Sabi te omarmen in het interieurontwerp, is een ruimte gecreëerd die echt speciaal is en individualiteit weerspiegelt.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het maximaliseren van de kleine ruimte van het 3-slaapkamer appartement van 1.110 vierkante voet, zonder concessies te doen aan de esthetiek en het gevoel van ruimtelijkheid en functionaliteit te behouden.

De Curvo show unit is een prachtig voorbeeld van hoe de Wabi-Sabi esthetiek kan worden toegepast in het interieurontwerp om een warme, uitnodigende en harmonieuze ruimte te creëren. Met zijn organische vormen, aardse kleuren en zorgvuldig gekozen materialen straalt de Curvo show unit een gevoel van echtheid en rust uit.

Afbeeldingen met dank aan: Fotograaf TWJPTO

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Curvo show unit illustreert een opmerkelijk niveau van excellentie en introduceert positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer TWJPTO
Projectteamleden: Design Director: Wee Chong Pui Designer: Chloe Chung Project Manager: Ee Lin Kang Construction Manager: Wee Tin Pui Decor and Furnishing Team: Janice Yong and Caroline Ting
Projectnaam: Curvo
Projectklant: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO


Curvo IMG #2
Curvo IMG #3
Curvo IMG #4
Curvo IMG #5
Curvo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp