Novelty Sprouts: Een Vernieuwende Kantoorruimte die de Natuur Omarmt

Een Ontwerp van Chou Yu-Hao

Met een meer spontaan gebruik van de ruimte kan het hoofdkantoor van traditionele bedrijven volledig hun internationale perspectief en visie demonstreren. De ontwerper heeft de ruimteplanning opnieuw ingedeeld en meer diverse texturen en unieke elementen toegevoegd. Het hele kantoor heeft een nieuw leven gekregen met meer persoonlijkheid en een vleugje natuur.

Novelty Sprouts, ontworpen door Chou Yu-Hao, is een opvallende kantoorruimte die de grenzen doorbreekt en de natuur omarmt. Met een oppervlakte van ongeveer 628 vierkante meter is dit project gelegen in New Taipei City, Taiwan en werd het gerealiseerd tussen juli 2018 en november 2019.

Het ontwerp van Novelty Sprouts is uniek en onderscheidt zich van andere kantoorruimtes. De lobby, gevormd door een gepolijste marmeren vloer en een zilveren vosstenen muur, behoudt de geest van minimalisme terwijl het een opvallende entree creëert. Aan het einde van de gang bevindt zich een vitrine die de glorie en eer van het bedrijf aan de gasten onthult. Maar de trofeeën in de vitrine zijn niet het enige waar de gasten op zullen letten. Dankzij de glazen wand van de vitrine kunnen de gasten rechtstreeks kijken naar de hoofdrolspeler van dit project: de internationale conferentiezaal. Dit creëert een visueel effect en een ruimtelijk gevoel van een hoger niveau.

Om de werkomgeving te verbeteren, heeft de ontwerper een nieuwe halfopen binnenplaats, een smaakvolle bar, een lounge en een vergadergedeelte toegevoegd. Er zijn ook tafels met verstelbaar blad bij de ramen. Het belangrijkste kenmerk van de hoofdmuur is een boompatroon. Sommige delen van het patroon zijn hol ontworpen, zodat natuurlijk licht erdoorheen kan schijnen. Andere delen zijn voorzien van reflecterend grijs glas, waardoor er een illusie van dimensie ontstaat in het bargedeelte.

De interactie met het ontwerp van Novelty Sprouts is gericht op het omarmen van de natuur om de werkdruk te verlichten. Na de herindeling van de kantoorruimte is de vergaderruimte uitgebreid en voorzien van niet-stationaire audiovisuele apparatuur en geluidsdichte mobiele scheidingswanden. Deze mobiele scheidingswanden kunnen de vergaderruimte op een flexibelere manier verdelen. Beide zijden van de scheidingswand zijn gemaakt van grijs achtergelakt glas, waardoor de ruimte wordt vergroot door de reflectie.

Het ontwerp van Novelty Sprouts heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Het grootste obstakel was het doorbreken van de oorspronkelijke ruimte en het matchen van de interieurstructuren. Van het verwijderen van kantoorpartities tot het herinrichten van de volledige faciliteiten voor deze bijna 35 vierkante meter grote ruimte. Dit project kan als behoorlijk indrukwekkend worden beschouwd, met tientallen texturen, waaronder steen en kwarts, die samenkomen in de ontwerpdetails en een diverse maar harmonieuze sfeer creëren.

Novelty Sprouts is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Novelty Sprouts combineert technische en creatieve vaardigheden en maakt de wereld een betere plek.

Met Novelty Sprouts heeft Chou Yu-Hao een kantoorruimte gecreëerd die traditionele bedrijven in staat stelt hun internationale perspectief te tonen en tegelijkertijd een nieuwe dimensie toevoegt met een vleugje natuur. Dit ontwerp is een inspirerend voorbeeld van hoe de werkomgeving kan worden getransformeerd tot een plek die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHOU, YU- HAO
Afbeeldingscredits: CHOU, YU- HAO
Projectteamleden: CHOU, YU- HAO
Projectnaam: Novelty Sprouts
Projectklant: CHOU, YU- HAO


Novelty Sprouts IMG #2
Novelty Sprouts IMG #3
Novelty Sprouts IMG #4
Novelty Sprouts IMG #5
Novelty Sprouts IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp