Mansion of Dawn: Een Modern Luxe Ontwerp met Multilayer Ruimtes

Ontworpen door Hsin Pei Chiang

Inleiding:

De Mansion of Dawn, ontworpen door Hsin Pei Chiang, is een adembenemend residentieel project dat een perfecte balans vindt tussen modern luxe en functionaliteit. Met zijn unieke eigenschappen en zorgvuldig ontworpen ruimtes, biedt dit ontwerp een harmonieuze leefomgeving voor het hele gezin. Laten we eens kijken naar de kenmerken en inspiratie achter dit prachtige ontwerp.

De Mansion of Dawn is ontstaan uit de combinatie van de voorkeuren van de klant en de visie van de ontwerper. Het openbare gedeelte van het huis is ontworpen als een open ruimte, met een vloeiende doorstroming en zorgvuldig gekozen kleuren en texturen. De toevoeging van lijnvormige elementen, metalen plafondlampen en dikke houten accenten creëren een gevoel van gelaagdheid en maken van deze ruimte een ideale woning voor het gezin.

Wat de Mansion of Dawn onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van aardetinten, waardoor de ruimte eenvoudig en elegant wordt. Door dezelfde kleur en verschillende materialen te gebruiken, ontstaat er een gevoel van gelaagdheid vanaf het moment dat je binnenkomt. Het balkon is voorzien van uitschuifbare gordijnen, waardoor er een flexibele ruimte ontstaat die naar wens kan worden gebruikt. De materialen voor het privégedeelte zijn zorgvuldig gekozen om te voldoen aan de levensstandaard van de klant.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van hoogwaardige technologieën en materialen. De muren zijn gemaakt van betonnen panelen met ingelegde met de hand gemaakte titanium-geplateerde metalen, die zorgen voor een elegante sfeer. De vloer is resistent en naadloos, wat zorgt voor een levendige sfeer met een verfijnde constructie.

De Mansion of Dawn biedt ook een flexibele en functionele ruimte. Het ontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen de woonkamer en de studeerkamer, waarbij verschillende materialen worden gebruikt om de functie van elke ruimte te benadrukken. Het privégedeelte is fris en op maat gemaakt, met gelijkwaardige ruimtes voor elk gezinslid. De configuratie van de ruimte is zorgvuldig overwogen om te voldoen aan de kwaliteit van leven van de bewoners.

De Mansion of Dawn is gelegen in Taipei City, Taiwan en werd voltooid in april 2020. Het ontwerp is het resultaat van uitgebreid onderzoek en aandacht voor detail. Door het gebruik van lijnvormige elementen, natuurlijk licht en hoogwaardige materialen, heeft de ontwerper een unieke en harmonieuze leefomgeving gecreëerd.

De Mansion of Dawn is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap en een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met zijn moderne luxe uitstraling, interactieve ruimtes en aandacht voor detail, is de Mansion of Dawn een ware blikvanger. Het ontwerp biedt een harmonieuze leefomgeving voor het hele gezin en laat zien hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan. Het is een ware inspiratiebron voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Pei Chiang
Afbeeldingscredits: Fu-Ming Lin
Projectteamleden: Hsin-Pei Chiang, Shang-En Yang
Projectnaam: Mansion of Dawn
Projectklant: Hsin-Pei Chiang


Mansion of Dawn IMG #2
Mansion of Dawn IMG #3
Mansion of Dawn IMG #4
Mansion of Dawn IMG #5
Mansion of Dawn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp