Wonen als Kunst: Het 'Cave' Huis

Lucia Yao en Vader Wu creëren een woonervaring geïnspireerd door grotarchitectuur

De essentie van architectuur herontdekt in een residentiële ruimte: 'Cave' is een huis waarin de primitieve vormen van een grot tot leven komen door moderne designelementen.

In de grijstinten van het 'Cave' huis vinden bewoners een samensmelting van vloeiende lijnen en bochtige vormen, een echo van de meest oorspronkelijke menselijke architectuur. Ontwerpers Lucia Yao en Vader Wu hebben een ruimte gecreëerd die bewoners uitnodigt tot verkenning, vergelijkbaar met het dwalen door een grot. De verspreide verlichting zorgt voor een ongrijpbare verbondenheid binnen de ingetogen omgeving, terwijl het bescheiden houtwerk in meubelstukken en gangen warmte en eenvoud toevoegt. De meditatieve theekamer, ondergedompeld in 'schaduwen' en 'sereniteit', is een plek waar het licht zachtjes door shoji-deuren wordt gefilterd, waardoor de subtiele en impliciete schoonheid van antieke meubels wordt weerspiegeld.

De unieke eigenschappen van het 'Cave' huis liggen in de op maat gemaakte indeling, afgestemd op de levensstijl en esthetiek van de huiseigenaren. Bloemschikken, wijnproeven en kunst komen tot leven in een ruimte die zich niet beperkt tot een vierkant kader. Coatings, bogen, rondingen en halo's voegen een serene, galerijachtige rust toe. Omringd door kunstwerken wordt een omgeving gecreëerd die ontspanning en creativiteit bevordert.

De realisatie van het 'Cave' huis is mogelijk gemaakt door het gebruik van natuurlijke teakhout, titanium-geplateerd roestvrij staal, ijzeren onderdelen, Changhong-glas en andere hoogwaardige materialen. Deze mix van elementen draagt bij aan de esthetische contrasten en de unieke sfeer van de woning. Met een oppervlakte van 152 vierkante meter omvat de ruimte een entree, woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, theekamer en drie badkamers.

De interactie met de ruimte begint al bij het openen van de deur, waar een driedimensionaal rond panorama zich ontvouwt. De subtiele verlichting accentueert de bloemstukken van de gastvrouw en zorgt voor een ontspannen geest in een minder verzadigde omgeving. De gebogen oppervlakken leiden de verkeersstroom en vervagen de grenzen tussen verschillende gebieden, waardoor het zicht wordt uitgebreid. De centrale tafel van 3 meter lang in de openbare ruimte dient meerdere functies en is de ideale plek voor de huiseigenaar om gasten te ontvangen.

Voltooid in januari 2023 in Tainan City, Taiwan, is het 'Cave' project een onderzoek naar de balans tussen publieke en private sferen. De keukeneilandbasis, bedekt met verf en metaalachtige materialen, creëert samen met de metalen hanglampen esthetische contrasten. Houten en rotan meubelstukken belichamen de elegante esthetiek van 'less is more', en de uitgebreide verf in de slaapkamer brengt een rustige atmosfeer, die zuiverheid terugbrengt in het leven.

De grootste uitdaging was het creëren van een theekamer die de geest van de traditionele Japanse theeceremonie in zich draagt. Door shoji-deuren, tatami, kozijnen en andere elementen te integreren, is een geheel nieuwe uitstraling gecreëerd die aanzet tot zelfreflectie en de innerlijke natuur benadrukt. Het 'Cave' huis is een uniek ontworpen ruimte, afgestemd op de levensstijl en esthetiek van de huiseigenaren, waarin de primitieve architectuur van een grot opnieuw wordt geïnterpreteerd.

Het 'Cave' huis is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Deze prijs onderstreept de technische bekwaamheid en artistieke vaardigheid van het ontwerp, dat positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vader Wu
Afbeeldingscredits: Stable Dada Interior Design
Projectteamleden: Lucia Yao Vader Wu
Projectnaam: Cave
Projectklant: Stable Dada Interior Design


Cave IMG #2
Cave IMG #3
Cave IMG #4
Cave IMG #5
Cave IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp