Wanneer Zwart Wit Ontmoet: Een Verfijnd Interieurontwerp van Ming Chan Chiang

Een harmonieuze samensmelting van kleur, functie en esthetiek in een moderne woonruimte

Ontwerper Ming Chan Chiang presenteert een verfijnd interieurontwerp dat zwart en wit harmonieus combineert om een moderne en luxueuze woonruimte te creëren.

De open gedeelde leefruimte van dit residentiële huis is het eerste dat opvalt bij het binnenlopen. Ming Chan Chiang heeft de woonkamer, eetkamer en keuken geïntegreerd zonder het gebruik van partities. Dit verhoogt niet alleen de functionele binnenruimte, maar bevordert ook de interactie en verbinding binnen het gezin. De ontwerper heeft gekozen voor zwart en wit als hoofdkleurenschema voor de woonkamer, met feloranje leren stoelen als finishing touch om de ruimte te verlevendigen.

Wat dit interieurontwerp onderscheidt van anderen, zijn de delicate lijnen en metalen elementen die de hedendaagse lichte luxe van de ruimtelijke textuur benadrukken. Rekening houdend met de voorkeur van de huiseigenaar voor het verzamelen van actiefiguren, heeft Chiang een opbergkast doordacht gepland en in de ruimte geplaatst.

Voor de indeling van gedeelde en privé leefruimtes hebben de ontwerpers een soepele uitvoering gerealiseerd, en de ruimte is slim geproportioneerd. Het resultaat is een warme en aangename leefruimte. Het project beslaat ongeveer 195 vierkante meter.

De achterwand van de bank is anders dan de reguliere wandontwerpen, maar met een volledige glazen vitrinekast om de speelgoedcollectie van de huiseigenaar op te bergen en een gevoel van visuele uitbreiding te creëren. Bovendien zetten het eetgedeelte en de keukenruimte het zwart-witte kleurenschema voort, met een dubbele ring lineaire kroonluchter boven de eettafel, die een moderne en luxueuze textuur onthult.

Het project werd voltooid in juli 2022 in Taiwan. Een keukeneiland is gepland om de efficiëntie van de beperkte ruimte te verbeteren, die kan functioneren als eettafel en aanrecht voor voedselbereiding. De privé leefruimte bevindt zich op de tweede verdieping. In de hoofdslaapkamer wordt de zwart-witte toon voortgezet en aangevuld met houttinten om een gevoel van warmte en ruimtelijke expressie te brengen, wat een comfortabele hoek voor de bewoners biedt.

Daarnaast is de kleedkamer ontworpen met grijs glas om natuurlijk licht binnen te laten dringen en de onderdrukking van de muren te elimineren. In de secundaire slaapkamer is een aardse kleurenschema gepland om een ​​duidelijk verschillende en elegante sfeer te creëren.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële vereisten. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ming Chan Chiang
Afbeeldingscredits: Chiang Ming Chan, 2022
Projectteamleden: Ming Chan Chiang
Projectnaam: When Black Meets White
Projectklant: Ming Chan Chiang


When Black Meets White IMG #2
When Black Meets White IMG #3
When Black Meets White IMG #4
When Black Meets White IMG #5
When Black Meets White IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp