De Hoyu: Een Symbool van Dynamische Elegantie

Architecturale Innovatie Geïnspireerd door de Stroom van Water en Wind

In de bruisende wijk Zhongshan in Taipei verrijst een baanbrekend hoofdkantoor dat de grenzen van design en architectuur tart. De Hoyu, ontworpen door Szu Wei Lee, belichaamt een harmonieuze samensmelting van oosterse filosofie en moderne esthetiek.

De Hoyu, trots gelegen op het dak van een commercieel gebouw, is een opvallend stadsicoon met zijn massieve diagonale driehoekige glazen gordijngevels. Het interieurdesign van het hoofdkwartier, dat een eerbetoon is aan het gerenommeerde imago van het bedrijf in de autobranche, is geïnspireerd op de gestroomlijnde vormen van auto's. De dynamiek van vormloze vloeistoffen en het Chinese Bagua-concept zijn subtiel verweven in zowel de architectuur als de binnenruimtes, wat resulteert in een hedendaagse ambiance die beweging en energie uitstraalt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn te danken aan de integratie van het Bagua-principe, dat de relatie tussen vormloze elementen en hun materiële manifestaties verklaart. Het interieur en de architectuur zijn doorspekt met elementen die wind, dansbewegingen en dynamische stromingen voorstellen, waardoor een eigentijdse sfeer ontstaat die zowel krachtig als verfijnd is.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van een unieke en oosterse context, geïnspireerd door de lineaire samenstelling van de Bagua-trigrammen. Glasgordijnwanden en houten lamellen zijn in een continu en ritmisch lineair patroon verweven langs de ramen, wat zorgt voor een geordende opeenvolging van licht en schaduw. Dit alles is gerealiseerd op een constructieoppervlakte van 650 vierkante meter.

In de foyer die naar de conferentiezaal leidt, reflecteert een driehoekige opening in de travertijnmuur de buitenkant van het gebouw. Binnen in de conferentiezaal zorgt een plafond met mat titanium bekleding, in combinatie met de glanzende marmeren vloer, voor een serene sfeer die doet denken aan stilstaand water.

De uitdagingen bij het ontwerp van de Hoyu lagen vooral op het gebied van landschapsarchitectuur, waarbij traditionele Chinese tuinplanningstechnieken zijn toegepast, inclusief een waterpartij naast het gebouw. De reflectie van het gebouw en de vegetatie in het water creëert een oosterse esthetische status en bevordert een natuurlijke harmonie tussen het hoofdkantoor, oosterse esthetiek en de energie van de omgeving.

De Hoyu is een eerbetoon aan de hoge reputatie van het bedrijf in de auto-industrie, met inspiratie uit de gestroomlijnde vorm van auto's en de integratie van wind, dansbewegingen en dynamische stromingen. De landschapsplanning omvat een waterpartij naast het gebouw, wat zorgt voor een natuurlijke harmonie tussen het hoofdkantoor, oosterse esthetiek en milieu-energie. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.

De intellectuele eigendomsrechten van de Hoyu behoren toe aan LSW Architects, terwijl de visuele inhoud is vastgelegd door Kyleyu Photo Studio. Dit innovatieve ontwerp is niet alleen een toonbeeld van creativiteit en technische bekwaamheid, maar draagt ook bij aan de verbetering van de kwaliteit van het leven en maakt de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Szu-Wei Lee
Afbeeldingscredits: Kyleyu Photo Studio
Projectteamleden: Szu-Wei Lee
Projectnaam: The Hoyu
Projectklant: LSW Architects


The Hoyu IMG #2
The Hoyu IMG #3
The Hoyu IMG #4
The Hoyu IMG #5
The Hoyu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp