Warmte Hebei: Een Optometrie Centrum dat Traditionele Chinese Cultuur Weerspiegelt

Een Unieke Benadering van Medische Zorg

Als het oude gezegde luidt: "Mensen moeten vindingrijk, tactvol en flexibel zijn, maar ze moeten rechtschapen en ruimdenkend zijn in hun gedrag". Het eerste deel van de zin is gebaseerd op de kennis van het Chinese taoïsme. Het tweede deel van de zin is het ideale rijk van de Chinese confucianistische persoonlijkheidsontwikkeling. De twee vullen elkaar aan en vormen de belangrijkste geest van de Chinese traditionele cultuur.

Warmte Hebei, ontworpen door Ke Luo, is een optometrie centrum dat de medische houding van Tianjin Ophthalmology weerspiegelt, waarbij gestreefd wordt naar uitmuntendheid en het "hoofddoel van welwillendheid en rechtvaardigheid" van het confucianisme tot uiting komt. De ontwerpstijl weerspiegelt altijd deze essentie.

Het ontwerp van Warmte Hebei is uniek en onderscheidt zich van andere optometrie centra. Het interieur is doordrenkt met de geest van de Chinese traditionele cultuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van groene planten, bomen, houten kolommen en een zilveren elektroplating kroonluchter. Het plafond is gemaakt van hout en metaal, en de ramen zijn voorzien van nanometer geëlektrificeerd glas. De op maat gemaakte leren banken zorgen voor een comfortabele en luxe sfeer.

Met een oppervlakte van 382 vierkante meter biedt Warmte Hebei een warme en gastvrije omgeving voor klanten. Het ontwerp is zorgvuldig afgestemd op de lokale omstandigheden en optimaliseert de functies van het optometrie centrum. Het behoudt de essentie van het confucianisme en taoïsme in het ontwerp, maar geeft er ook een eigen stijlvolle draai aan.

Het ontwerpproces van Warmte Hebei was een uitdaging vanwege de beperkingen van de omgevingsfactoren en het stadsbeeld. De gevel heeft verschillende veranderingen ondergaan en de trapstructuur, het plafond en de kolommen beperken de algehele eenheid van de vloerhoogte en de belangrijkste visuele ruimte. Ondanks deze uitdagingen is het ontwerpteam erin geslaagd om de ruimte te verfraaien en een hoogwaardige verkoopomgeving voor lenzen te creëren.

De inrichting van Warmte Hebei is een perfecte mix van moderne en traditionele elementen. De vormen van verschillende cirkelbogen, ringen, cilinders en ronde hoeken zijn prominent aanwezig en vertegenwoordigen respectievelijk het confucianisme en taoïsme. De algehele sfeer op de tweede verdieping straalt warmte uit. De open ontvangsthal en de halftransparante scheidingswanden zorgen voor een duidelijke scheiding van de functionele gebieden, vloeiende bewegingslijnen en een aangename visuele atmosfeer.

Warmte Hebei is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele Chinese cultuur kan worden geïntegreerd in eigentijds ontwerp. Het optometrie centrum straalt niet alleen professionaliteit en servicegerichtheid uit, maar biedt ook een unieke ervaring voor klanten. Het is een plek waar mensen zich welkom voelen en waar ze kunnen genieten van hoogwaardige oogzorg.

Fotograaf: Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2021

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Warmte Hebei wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ke Luo
Afbeeldingscredits: Photographer: Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2021
Projectteamleden: Ke Luo
Projectnaam: Warmth Hebei
Projectklant: Ke Luo


Warmth Hebei IMG #2
Warmth Hebei IMG #3
Warmth Hebei IMG #4
Warmth Hebei IMG #5
Warmth Hebei IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp