Vibes: Een Vernieuwde Kantoorlobby en Cafetaria

Een Ontwerp van Daisuke Nagatomo en Minnie Jan

Inleiding:

De renovatie van een kantoor kan een kans zijn om een nieuwe identiteit en merkwaarde te creëren. Voor een van de meest toonaangevende CNC-machinefabrikanten in Taiwan, was het doel om een frisse uitstraling te geven aan het bedrijf en zich te onderscheiden van andere technologiebedrijven in Hsinchu. Het ontwerpteam van Daisuke Nagatomo en Minnie Jan heeft met het ontwerp van Vibes een nieuwe branding en corporate identiteit gecreëerd, waarbij de nadruk ligt op een schone en vloeiende uitstraling.

De inspiratie voor het ontwerp van Vibes komt voort uit de stroom van digitale informatie. Het ontwerp weerspiegelt de moderne tijd en probeert weg te stappen van het traditionele zware imago van de industrie. Door het gebruik van de accentkleur Syntec Blue wordt de uitstraling van het bedrijf versterkt en wordt er een gevoel van mode en activiteit gecreëerd.

Het ontwerp van Vibes onderscheidt zich door het heroverwegen van branding en corporate identiteit. Het doel was om een nieuwe indruk te geven van hoe technologie er in deze tijd uit kan zien. Het gebruik van materialen zoals glas, steen, keramiek en hout zorgt voor een moderne uitstraling. Daarnaast zijn er digitaal gefreesde houten lamellen gebruikt om een levendige sfeer te creëren in de open ruimte van de lobby. In de keldercafetaria is gekozen voor warmere houttinten om een natuurlijke en comfortabele sfeer te creëren.

Het ontwerp van Vibes omvat een oppervlakte van 676 vierkante meter op de eerste verdieping, 425 vierkante meter op de tweede verdieping en 900 vierkante meter in de kelder.

Het ontwerp van Vibes zorgt voor interactie tussen de mensen die in de ruimte werken. De open ruimte tussen de begane grond en de tweede verdieping biedt mogelijkheden voor communicatie. De entree van de lobby benadrukt het karakter van het bedrijf en creëert een sterke indruk van het merk. De cafetaria biedt een duidelijk zicht op de binnenplaats, waardoor werknemers tijdens hun lunchpauze kunnen genieten van een comfortabele eetervaring.

Het ontwerp van Vibes werd gerealiseerd tussen september 2017 en januari 2018, met de bouw die plaatsvond tussen 2018 en 2019. De opening vond plaats in juli 2019.

Het ontwerp van Vibes is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Vibes wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Het ontwerp van Vibes, gerealiseerd door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan, is een inspirerend voorbeeld van hoe een kantoorlobby en cafetaria kunnen worden getransformeerd tot een moderne en levendige ruimte. Met oog voor detail en een focus op branding en corporate identiteit, heeft het ontwerpteam een unieke en verfrissende sfeer gecreëerd. Vibes is niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek om te genieten van de dagelijkse ervaringen tijdens de werktijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Studio Millspace, 2019 Image #2: Photographer Studio Millspace, 2019 Image #3: Photographer Studio Millspace, 2019 Image #4: Photographer Studio Millspace, 2019 Image #5: Photographer Studio Millspace, 2019 Video Credits:MisoSoupDesign, 2019
Projectteamleden: Daisuke Nagatomo Minnie Jan
Projectnaam: Vibes
Projectklant: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Vibes IMG #2
Vibes IMG #3
Vibes IMG #4
Vibes IMG #5
Vibes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp