Ware Elegance: Een Unieke Samensmelting van Kunst en Design

Een Meesterwerk van Feng-Shan Hsu

Inleiding

Ware Elegance is een complexe ruimte die dineren, porselein, meubels en kunsttentoonstellingen combineert. Het is een plek waar diverse esthetische ervaringen samenkomen. Het oorspronkelijke doel van de ontwerper was om een esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren die duurzaam en humanistisch is, en om het ontwerpconcept over te brengen dat 'ruimte kunst is en kunst ruimte is'.

Ware Elegance is een meesterwerk dat zich onderscheidt van andere ontwerpen door zijn unieke kenmerken en sterke punten. Bij het renoveren van het huis tot een veelzijdig complex heeft de ontwerper het aantal muren en scheidingswanden verminderd om de visuele obstructie in de kleine ruimte te minimaliseren. De begane grond is in een moderne Europese stijl, terwijl de tweede verdieping een meer flexibele tentoonstellingsruimte heeft met Oosterse Zen-elementen en houten roosters. Zelfs als klanten die dol zijn op het verzamelen van verschillende soorten kunstwerken in de toekomst verschillende stijlen van kunstcollecties of kunstwerken van over de hele wereld verwerven, zullen ze er niet misplaatst uitzien in de ruimte.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen. Italiaanse minerale milieuvriendelijke verf, houtnerftegels, ijzeren onderdelen, houten roosters, afwerkingen, EGGER-platen zijn enkele van de bouwmaterialen die zijn gebruikt. De drie gebogen niveaus op de begane grond strekken zich uit van de vloeiende lijnen van de gevel tot het plafond. Hun randen zijn geverfd in goud met zacht licht, en hun uiterlijk lijkt op ginkgobladeren met natuurlijke vitaliteit. De muren van de trap en de eerste en tweede verdiepingen zijn met de hand beschilderd met minerale verf om een delicaat patroon van bloemen en planten te creëren. Zowel de tastbare als visuele ervaringen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van de lichtbron en de hoek op dat moment.

Het project heeft een totale oppervlakte van 165,2 vierkante meter en bestaat uit drie verdiepingen. Het gebogen plafond lijkt op de vorm van een ginkgo en echoot de binnenplaats. De vloeiende indeling van het interieur en de tentoonstellingsruimte bieden bezoekers een esthetische ervaring zoals een bezoek aan een galerie. Naarmate mensen verschillende ruimtes betreden, verandert hun gemoedstoestand met de ontwerpstijl. Glas, porselein, schilderijen en andere kunstwerken worden harmonieus vermengd en er valt zowel in de interieurplanning als in de kunstcollectie veel te genieten.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Ware Elegance waren creatief, technisch en onderzoeksmatig van aard. Op de begane grond heeft het plafond drie gebogen niveaus die zich uitstrekken van de vloeiende lijnen van de gevel tot het plafond. Het licht en de kleur van de verf zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd om het plafondontwerp eruit te laten zien als een ginkgoblad met natuurlijke vitaliteit, in overeenstemming met het grote groen van de binnen- en buitenplaats. Tegelijkertijd heeft de ontwerper de gebruikelijke visuele defecten van balken en kolommen omgezet in ontwerphoogtepunten. Het goudlak wordt gebruikt op de randen van de plafonds om een subtiel en delicaat bekledingseffect te creëren en om het onderdrukkende gevoel dat de afvoerpijpen op de tweede verdieping onder het licht met zich meebrengen, te wijzigen.

De ontwerper heeft de grote glazen ramen in het huis behouden en gecombineerd met de natuurlijke textuur van de houten kozijnen en gordijnen als een verlengstuk van de kleur om het groen van buiten maximaal in de kamer te brengen. Op deze manier brengt het niet alleen een visuele ontspanning, maar biedt het ook veel natuurlijk daglicht, waardoor kunstmatige verlichting wordt verminderd. Met de verandering van de seizoenen kunnen mensen in het huis de verandering van de tijd diep voelen door de transformatie van het landschap buiten. In zo'n ruimte is de schoonheid van de natuur altijd binnen handbereik.

Ware Elegance is een bekroond ontwerp dat de bronzen A' Design Award heeft ontvangen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Feng-Shan Hsu
Afbeeldingscredits: Center Interior Design
Projectteamleden: Feng-Shan Hsu
Projectnaam: Ware Elegance
Projectklant: Feng-Shan Hsu


Ware Elegance IMG #2
Ware Elegance IMG #3
Ware Elegance IMG #4
Ware Elegance IMG #5
Ware Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp