Zhumadian: Een Symfonie van Oosterse Esthetiek en Modern Design

Guo Xiangyu's Meesterwerk Vermengt Traditie met Hedendaagse Luxe

Zhumadian, een hotelontwerp van Guo Xiangyu, is een ode aan de traditionele Chinese architectuur en de serene schoonheid van inktlandschappen. Dit project, gelegen in het historisch rijke Pingyu County in China, belichaamt een harmonieuze fusie van oud en nieuw, natuur en cultuur.

Het ontwerp van Zhumadian is een toonbeeld van innovatie en respect voor de traditionele Chinese bouwkunst. De lobby is een moderne interpretatie van klassieke ruimtelijke principes, waarbij een rationele indeling wordt gecombineerd met een ingetogen esthetiek. Het restaurant, geïnspireerd door inktlandschapsschilderijen, integreert kunstzinnige elementen in de muren en kasten, waardoor een dialoog tussen kunst en architectuur ontstaat.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn geworteld in de rijke historie en de unieke natuurlijke landschappen van de regio. Het ontwerpteam heeft zich verdiept in de lokale cultuur en omgevingskenmerken, wat heeft geresulteerd in een design dat traditionele en hedendaagse elementen naadloos verweeft. De essentie van de Oosterse esthetiek wordt gevierd en toegepast in elk aspect van het project.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van een palet aan zwart-, wit- en hoogwaardige grijstinten, met een natuurlijke en minimalistische stijl die marmer en hout combineert. In het zwembadgebied versterkt natuursteen de helderheid van het wateroppervlak, terwijl het donkere hout van het Chinese plafond met pen-en-gatverbindingen een warm contrast biedt met het witte kleurenschema.

Guo Xiangyu, de hoofdontwerper, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en interactief. De integratie van de natuurlijke omgeving streeft naar een harmonieuze co-existentie met de omgeving, waardoor bezoekers een onderscheidende Oosterse esthetiek ervaren.

De uitdagingen tijdens het ontwerpproces, waaronder budgetbeperkingen en onvoorziene situaties, werden met creativiteit en vastberadenheid overwonnen. Het resultaat is een ruimte die de eenvoud en spontaniteit van Zhuangzi's esthetiek belichaamt, terwijl het een moderne draai geeft aan traditionele Chinese architectuur.

Zhumadian is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld; het project werd bekroond met de Gouden A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke ontwerpen die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen. Met deze prestigieuze prijs wordt Guo Xiangyu's talent en wijsheid gevierd, en wordt Zhumadian erkend als een baanbrekend project dat de wereld verrijkt met zijn wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guo Xiangyu
Afbeeldingscredits: Photographer : Cheng Jingshang, Yi Mu Space Photography
Projectteamleden: Chief designer: Guo Xiangyu
Projectnaam: Zhumadian
Projectklant: Puyu Architectural Decoration Design


Zhumadian IMG #2
Zhumadian IMG #3
Zhumadian IMG #4
Zhumadian IMG #5
Zhumadian IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp