Revolutionaire Blik op Automatisering in Nieuw Museum

China's Eerste Automatiseringsmuseum Opent Deuren

In Suzhou is een baanbrekend museum geopend dat de evolutie van industriële automatisering tentoonstelt, verrijkt met interactieve en intelligente technologieën.

Geïnspireerd door de geschiedenis van de industriële beschaving, biedt het Inovance Industrial museum een unieke kijk op de ontwikkeling van automatisering. Het ontwerp, gerealiseerd door Shenzhen Iwin Visual Technology Co., Ltd, maakt gebruik van centrale eilandstands die als waterdruppels in de ruimte zijn geplaatst. De vloertexturen nabootsend de stroming van een rivier, symboliseren de transformatie van opgehoopt water naar een stromende rivier, wat de revolutionaire vooruitgang van de productie-industrie weerspiegelt.

Als eerste in zijn soort in China, biedt het museum een systematisch overzicht van de industriële beschaving, technologische veranderingen en toekomstperspectieven. Dit wordt gedaan door middel van thematische gebieden die intelligent zijn ontworpen om bezoekers een diepgaand inzicht te geven in het revolutionaire proces van de maakindustrie. De unieke eigenschappen van het museum omvatten intelligente functies die rijke visuele effecten en 3D-interactieve ervaringen bieden.

De realisatie van het museum maakt gebruik van LED-displays en touchscreens om informatie op een interactieve manier aan bezoekers te presenteren. Dynamische ringschermen, interactieve robotarmen en miniatuurmodellen, allemaal aangestuurd door multimediacontrole technologie, vestigen een intelligent uitvoeringssysteem dat de artistieke sfeer versterkt met geavanceerde technologie.

Met een vloeroppervlakte van 2160 vierkante meter, biedt het museum een ruimtelijke ervaring waarin moderne visuele effecten zoals licht, elektriciteit, driedimensionale animatie en film worden gecombineerd met de interactieve functionaliteit van grote schermen. Deze schermen bieden een meeslepende audiovisuele ervaring en tonen productinformatie in realtime, waardoor bezoekers altijd over de meest actuele informatie beschikken.

De onderliggende onderzoeksinspanningen voor het museum weerspiegelen de historische drang naar innovatie in industriële controle. Van de vliegende houten vogel van Lu Ban tot de mijlen tellende trommelwagen van Zhang Heng, allemaal vertegenwoordigen ze de menselijke zoektocht naar een beter leven. Het museum benadrukt de nalatenschap en groei van de industriële beschaving door de evolutie van moderne industriële controle automatiseringstechnologie en geavanceerde industriële producten tentoon te stellen.

Het overwinnen van de uitdaging om bezoekers een meeslepende ervaring van de industriële beschaving te bieden, werd bereikt door de integratie van intelligente technologieën. Interactieve schermen, ruimtes voor elektrische voertuigen en slimme liften presenteren 3D visuele effecten en zorgen voor een intuïtieve overdracht van de tentoonstellingsinhoud. Deze faciliteiten versterken de interactiviteit en aantrekkelijkheid van de tentoonstelling en roepen een gevoel van toekomstige technologie op.

Het Inovance Industrial museum is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze onderscheiding bevestigt de status van het museum als een opmerkelijk ontwerp dat positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Iwin Visual Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Iwin Visual Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Shenzhen Iwin Visual Technology Co., Ltd
Projectnaam: Inovance Industrial
Projectklant: Shenzhen Iwin Visual Technology Co.,Ltd


Inovance Industrial IMG #2
Inovance Industrial IMG #3
Inovance Industrial IMG #4
Inovance Industrial IMG #5
Inovance Industrial IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp