Sheletsee Kussen: Een Ode aan Oosterse Esthetiek

Verfijnd Design Wint Prestigieuze A' Verpakkingsontwerp Award

De Sheletsee Cushion, een verpakkingsontwerp geïnspireerd door de zachtheid van zijde, belichaamt de subtiele luxe van Oosterse esthetiek en heeft recentelijk de Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept.

In een wereld waar cosmetica verpakkingen niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk moeten zijn, introduceert Sheletsee een innovatief design dat functionaliteit en Oosterse schoonheid naadloos combineert. De Sheletsee Cushion serie, speciaal ontworpen voor Aziatische vrouwen, maakt gebruik van een unieke vorm en hoogwaardige materialen die de tactiele en visuele sensatie van gladde zijde nabootsen. De verpakking straalt een ingetogen luxe uit en suggereert dat de producten een zijdezachte afwerking voor de huid bieden.

De verpakking onderscheidt zich door drie vloeiende, golvende lijnen op de glanzende bovenkant, die doen denken aan wapperende zijde en de make-up effecten van de producten vertegenwoordigen. De afgeronde vorm roept het beeld op van een lichtgevende maan die weerspiegeld wordt in kabbelend water, en toont de zachte schoonheid van vrouwen. Om de glans van zijde volledig na te bootsen, maakt de bovenkant gebruik van aluminium anodiseringstechnologie, terwijl de basis is vervaardigd met injectiegieten en zandstralen, wat zorgt voor een interessant contrast in texturen.

De buitenverpakking, die traditionele stofapplicatietechnieken en een gedicht dat de productkenmerken uitlegt omvat, benadrukt de Oosterse esthetiek nog verder. Het ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook ergonomisch gevormd voor een comfortabele grip en gemakkelijke applicatie van make-up. De verpakking kan worden geopend tot 120 graden, wat een natuurlijke en ontspannen houding tijdens het gebruik mogelijk maakt.

De uitdaging voor het ontwerpteam van CHUN XUE Creative Design, bestaande uit Xiang Tian, Jinbo Xiong, Youpeng Sun en Weiqiang Zhu, was om de immateriële Oosterse esthetiek in een tastbare vorm over te brengen. Zijde, een symbool van Oosterse cultuur, inspireerde hen tot het creëren van een glanzende schelp met eenvoudige golvende lijnen die de indruk wekken van stromende zijde. Dit biedt niet alleen een aangename visuele ervaring, maar symboliseert ook de zijdezachte afwerking die de producten op de huid achterlaten.

De Sheletsee Cushion serie, met een afmeting van 93,6 mm x 77 mm x 23,9 mm, is een toonbeeld van innovatie en design dat de Bronzen A' Design Award in 2024 heeft gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt. Met verschillende elegante kleuren voor verschillende huidtypes, is de Sheletsee Cushion niet alleen een cosmetisch product, maar ook een kunstwerk dat de gratie van Oosterse vrouwen viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sheletsee
Afbeeldingscredits: Sheletsee
Projectteamleden: CHUN XUE Creative Design Xiang Tian Jinbo Xiong Youpeng Sun Weiqiang Zhu
Projectnaam: Sheletsee Cushion
Projectklant: Sheletsee


Sheletsee Cushion IMG #2
Sheletsee Cushion IMG #3
Sheletsee Cushion IMG #4
Sheletsee Cushion IMG #5
Sheletsee Cushion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp