Sanhua Flying Apsaras: Een Meesterwerk van Verpakking

Ying Song Brand Design herdefinieert Baijiu met Dunhuang Inspiratie

De kunst van het oude China vliegt de moderne wereld in met de verpakking van Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras, een creatie die de essentie van de Tang-dynastie vastlegt.

In de wereld van Baijiu, een traditionele Chinese sterke drank, is verpakking niet alleen een omhulsel maar een verlengstuk van de culturele erfenis. Ying Song Brand Design Shenzhen Co., Ltd heeft deze filosofie naar nieuwe hoogten gebracht met hun ontwerp voor Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras. Geïnspireerd door de hemelse wezens uit de muurschilderingen van Dunhuang, brengt dit ontwerp een stukje Chinese geschiedenis tot leven.

De verpakking is een visueel spektakel, met handgeschilderde afbeeldingen die de gracieuze Apsaras uitbeelden tegen een levendige gele achtergrond - een kleur die prominent aanwezig is in de muurschilderingen van Dunhuang. Deze keuze is niet alleen esthetisch maar ook strategisch, waardoor consumenten het merk onmiddellijk herkennen en associëren met zijn unieke karakter.

De technische realisatie van het ontwerp was een uitdaging op zich. Het team van Ying Song heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de muurschilderingen van Dunhuang, met als doel de schoonheid van de Apsaras getrouw weer te geven op de verpakking. Na veelvuldige verificatie van vorm, kleur en detail, is het resultaat een verpakking die de pracht van de oude muurschilderingen eer aandoet.

De verpakking, bestaande uit een doos en een fles met afmetingen van 140mm x 105mm x 280mm, is vervaardigd uit papier, keramiek en metalen. Het ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar ook functioneel. De doos opent aan de rechterzijde en de fles wordt ontkurkt met een metalen dop aan de bovenkant, waardoor de ervaring van het openen een theatraal element krijgt.

Deze verpakking is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het heeft de Zilveren A' Verpakkingsontwerp Award in 2024 gewonnen, een getuigenis van de creativiteit, professionaliteit en innovatie die het vertegenwoordigt. De Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras verpakking is een toonbeeld van hoe traditionele motieven kunnen worden getransformeerd in moderne kunstwerken, en hoe design de kracht heeft om cultureel erfgoed te bewaren en te vieren.

Het project, gestart in oktober 2022 en voltooid in december 2023, is een succesvolle samensmelting van cultureel onderzoek en creatieve expressie. Het is een schitterend voorbeeld van hoe design de brug kan slaan tussen het verleden en het heden, en hoe een merk zijn identiteit kan versterken door zijn culturele wortels te omarmen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ying Song Brand Design Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1:Yingsong Chen , Image #2:Yingsong Chen , Image #3:Yingsong Chen , Image #4:Yingsong Chen, Image #5:Yingsong Chen
Projectteamleden: Creative Director:Shuo Yu, Yingsong Chen Design: Li Zhang, Yunzhong Bai, longKun Zou, Wenbing Cheng, Junjuan Wu, Pan Wang Illustrator: Huandi Li 3D: Wei Hu
Projectnaam: Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras
Projectklant: Kweichow Moutai Co.,Ltd.


Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras IMG #2
Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras IMG #3
Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras IMG #4
Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras IMG #5
Kweichow Moutai Sanhua Flying Apsaras IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp