XinJiHao 10: Een Uniek Ontwerp voor Thee Verpakking

Evan Chen brengt een eerbetoon aan de geschiedenis van Pu'er thee met zijn ontwerp

Pu'er thee staat bekend om zijn unieke smaak die met de jaren alleen maar beter wordt. Het selecteren van een thee die al tien jaar gerijpt is, geeft een extra dimensie aan de smaakervaring. Ontwerper Evan Chen heeft dit concept van tien jaar oud zijn geïntegreerd in het ontwerp van XinJiHao 10, een thee verpakking die de essentie van Pu'er thee vastlegt.

Inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de geschiedenis van Pu'er thee en de manier waarop het vroeger werd vervoerd. Door de barrière van hoge bergen was het transporteren van Pu'er thee een uitdaging. Karavanen werden ingezet om de bergen over te steken en de thee werd samengeperst tot ronde theecakes en vervolgens verpakt in bamboe vaten. Dit resulteerde in de kenmerkende ringvormige verpakking van traditionele Pu'er thee.

Chen heeft deze unieke vorm geïntegreerd in het ontwerp van de theeblikken. Daarnaast heeft hij het rollende berglandschap van de provincie Yunnan, waar de thee vandaan komt, verwerkt in het ontwerp. Dit symboliseert de bergen die de thee voortbrengen en geeft het ontwerp een extra laag van betekenis.

Het ontwerp van XinJiHao 10 maakt gebruik van het Chinese karakter "tien" om het beeld op een slimme manier in vier modules te verdelen. De bovenste module kan naar links en rechts worden gedraaid vanaf de middellijn, waardoor de gouden binnenkist met abstracte bergsculptuur zichtbaar wordt. Bij het openen van de theedoos vanaf de gouden kruislijn, wordt het gevoel opgeroepen alsof men het gouden tijdperk van tien jaar opent.

Het ontwerpproces van XinJiHao 10 begon in maart 2021 in Suzhou. Chen en zijn team hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar Pu'er thee en de geschiedenis ervan. Pu'er thee heeft een lange geschiedenis, met de eerste vermelding van het aanbieden van thee aan koning Wu van de Zhou-dynastie zo'n 3000 jaar geleden. De thee komt oorspronkelijk uit het Yunnan-Guizhou Plateau, wat het transport bemoeilijkte vanwege de hoge bergen.

Het ontwerp van XinJiHao 10 heeft een aantal uitdagingen met zich meegebracht, met name hoe de kwaliteit van "Black Gold Decade" visueel tot uiting kon worden gebracht. Chen is er echter in geslaagd om de essentie van Pu'er thee vast te leggen in een uniek en esthetisch ontwerp.

XinJiHao 10 is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Packaging Design. Deze award wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp van XinJiHao 10 is een eerbetoon aan de geschiedenis van Pu'er thee en biedt een unieke ervaring voor theeliefhebbers over de hele wereld.

Met XinJiHao 10 heeft Evan Chen een ontwerp gecreëerd dat niet alleen de smaak van Pu'er thee weerspiegelt, maar ook de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van deze bijzondere thee. Het ontwerp is een combinatie van esthetiek en functionaliteit, en biedt een unieke ervaring voor theeliefhebbers. XinJiHao 10 is een ware blikvanger in elke theecollectie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: EvanChen
Afbeeldingscredits: BamaTea
Projectteamleden: WenChao Wang JinFei Yang BaoHui Qiu ShengXing Tang Evan Chen Ziming Guo Lei Huang Guojin Chen
Projectnaam: XinJiHao Puer
Projectklant: EvanChen


XinJiHao Puer IMG #2
XinJiHao Puer IMG #3
XinJiHao Puer IMG #4
XinJiHao Puer IMG #5
XinJiHao Puer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp