Ying Hua Qing Su: Een Betoverende Verpakking Geïnspireerd door Kersenbloesems

Een Meesterwerk van Jin Zhang

Inleiding

De betoverende schoonheid van kersenbloesems is een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Wuhan. Om deze prachtige ervaring vast te leggen en te delen, heeft ontwerper Jin Zhang de Ying Hua Qing Su verpakking ontworpen. Deze unieke geschenkdoos combineert de lokale kenmerken van Wuhan met een vleugje romantiek en nostalgie. Laten we eens kijken naar de bijzondere eigenschappen en het ontwerp van deze verpakking.

De voorkant van de geschenkdoos is bedekt met kersenbloesems, die worden gecombineerd met iconische gebouwen in Wuhan, zwaluwen met liefdesbrieven en personages uit de jaren 90. Dit toont de vitaliteit van de lente, de lokale kenmerken en de romantische gevoelens van vroeger. Het ontwerp van de binnenste doos kan slim worden gevouwen in de vorm van een kersenbloesem, die past bij de blauwe onderkant van het meer, waardoor het esthetische gevoel van "Kersenbloesem die op het meer valt" ontstaat.

Deze unieke verpakking is gemaakt van gecoat papier met grijs karton en is afgewerkt met warm blauw goud. De afmetingen van de geschenkdoos zijn 396 mm x 336 mm x 55 mm. Het meest opvallende kenmerk is dat de binnenste doos zonder lijm en spijkers kan worden gevouwen en gevormd, wat milieuvriendelijker en gezonder is. Consumenten kunnen de doos ook gebruiken als decoratie om het milieu zo veel mogelijk te beschermen.

De interactie met deze verpakking is ook een unieke ervaring. De binnenste doos moet langzaam worden geopend langs de bloemblaadjes om de taart met tinfolie te onthullen. Na het eten kan de binnenste doos langs de bloemblaadjes worden gevouwen ter decoratie, en de buitenste doos kan worden gebruikt als opbergdoos.

Het ontwerpproces van dit project begon in februari 2021 en de verpakking zal eind maart op de markt worden gebracht in Wuhan, China. Om een verpakking te creëren die de kenmerken van kersenbloesems in Wuhan kan vertegenwoordigen, heeft de ontwerper verschillende kersenbloesemlocaties in Wuhan bezocht om de echte emotionele behoeften van mensen te ervaren en te ontdekken. De schoonheid van kersenbloesems is van korte duur en mensen hopen het voor altijd te kunnen behouden. Met dit idee past de ontwerper de schoonheid van "kersenbloesems die van Jinghu vallen" toe op het hele productontwerp. Tegelijkertijd worden de kenmerkende gebouwen van Wuhan en personages uit de jaren 90 toegevoegd om de kenmerken van de stad en de emotionele expressie naar een nieuw hoogtepunt te brengen.

Het ontwerpen van deze verpakking bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het grootste probleem lag in de structuur van de binnenste doos. Hoe vouw je een doos in de vorm van een kersenbloesem zonder lijm en spijkers, en hoe open je deze ook als een kersenbloesem? De ontwerper moest de structuur optimaliseren om het vouwen van de doos soepeler te laten verlopen en de productie-efficiëntie te verbeteren. Na tientallen experimenten werd uiteindelijk het beste resultaat bereikt.

De Ying Hua Qing Su verpakking is een ware viering van de schoonheid van kersenbloesems en de unieke kenmerken van Wuhan. Het is een perfect cadeau voor elke gelegenheid en een prachtig stukje decoratie dat de herinnering aan de betoverende momenten in Wuhan levend houdt.

Deze verpakking heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid. In 2022 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Packaging Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Ying Hua Qing Su is niet zomaar een verpakking, het is een kunstwerk dat de essentie van Wuhan vastlegt en de schoonheid van kersenbloesems eert. Het is een eerbetoon aan de rijke cultuur en de unieke ervaringen die deze stad te bieden heeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Zhang
Afbeeldingscredits: Jin Zhang
Projectteamleden: Designer:Jin Zhang Illustrator:Ru Jun
Projectnaam: Ying Hua Qing Su
Projectklant: Jin Zhang


Ying Hua Qing Su IMG #2
Ying Hua Qing Su IMG #3
Ying Hua Qing Su IMG #4
Ying Hua Qing Su IMG #5
Ying Hua Qing Su IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp