Verpakking Ontwerp: New Vision

Een Unieke Benadering van Sapverpakkingen

Inleiding

Het verpakken van fruitensappen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het overbrengen van de rijke voedingswaarde van het sap aan consumenten. Het New Vision-verpakkingsontwerp, ontworpen door Ye Wang en Wei Chen, biedt een unieke oplossing voor dit probleem. Door gebruik te maken van geavanceerde computertechnologie en printtechnieken, is dit ontwerp een combinatie van kunst en technologie die de aandacht trekt en de herkenbaarheid vergroot.

Design Inspiratie

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit het kleurrijke leven en de natuur. Het maakt gebruik van speciale effecten en lasertechnologie om een visueel aantrekkelijke verpakking te creëren. Het resultaat is een combinatie van kunst en technologie die de aandacht trekt en de herkenbaarheid vergroot.

Unieke Eigenschappen

Het New Vision-verpakkingsontwerp onderscheidt zich van traditionele verpakkingen voor vruchtensappen. Door gebruik te maken van computertechnologie en printtechnieken, is elk pakket voorzien van unieke fruitafbeeldingen die gemakkelijk te onderscheiden en te identificeren zijn. Dit maakt het voor consumenten eenvoudiger om hun favoriete sap te vinden in de supermarkt.

Realisatietechnologie

Het ontwerp van de verpakking wordt gemaakt met behulp van geavanceerde computertechnologie en printtechnieken. Grafisch ontwerpsoftware wordt gebruikt om de fruitafbeeldingen te creëren, waarna het ontwerp wordt geproduceerd met behulp van laserdrukprocessen.

Specificaties

Hoogte fles: 220 mm

Diameter fles: 64 mm

Interactie

Het New Vision-verpakkingsontwerp vereist geen ingewikkelde instructies of bediening. Het is ontworpen om direct te worden getoond en begrepen door consumenten.

Locatie en Tijdsbestek

Het New Vision-project begon in april 2019 in Shenzhen en werd in augustus 2019 voltooid in dezelfde stad.

Onderzoek

Het ontwerp van New Vision is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de combinatie van computertechnologie en speciale printmaterialen. Door gebruik te maken van visuele communicatie en unieke fruitafbeeldingen, wordt de rijke voedingswaarde van het sap op een aantrekkelijke en gedenkwaardige manier overgebracht aan consumenten.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van het New Vision-verpakkingsontwerp was het vinden van een geschikt printproces om het gewenste effect te bereiken. Dit vereiste meerdere iteraties en proefafdrukken. Daarnaast was het een uitdaging om de voedingswaarde van het sap op een visuele manier over te brengen. Door gebruik te maken van geavanceerde ontwerpsoftware is het ontwerpteam erin geslaagd om deze uitdagingen te overwinnen.

Awards en Erkenning

Het New Vision-verpakkingsontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het New Vision-verpakkingsontwerp wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Image Credits:

Afbeelding #01: Ye Wang, Chao Yang, Wei Chen

Afbeelding #02: Xiaowei Lai, Jianzhong Yang, Ziqiang Ouyang

Afbeelding #03: Ye Wang, Chao Yang

Afbeelding #04: Xiaowei Lai, Junjie Zhong, Ziqiang Ouyang

Afbeelding #05: Guangzhou Cold Launch Strategic Consulting Co., Ltd


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ye Wang and Wei Chen
Afbeeldingscredits: Image #01 : Designer / Ye Wang, Chao Yang, Wei Chen Image #02 : Xiaowei Lai, Jianzhong Yang, Ziqiang Ouyang Image #03 : Designer / Ye Wang, Chao Yang Image #04 : Xiaowei Lai, Junjie Zhong, Ziqiang Ouyang Image #05 : Guangzhou Cold Launch Strategic Consulting Co., Ltd
Projectteamleden: Team Leader: Ye Wang, Chao Yang Designer: Xiaowei Lai, Jianzhong Yang, Wei Chen, Ziqiang Ouyang Creative: Guangzhou Cold Launch Strategic Consulting Co., Ltd
Projectnaam: New Vision
Projectklant: Ye Wang and Wei Chen


New Vision IMG #2
New Vision IMG #3
New Vision IMG #4
New Vision IMG #5
New Vision IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp