72 Xiangyu: De Triomf van Traditionele Chinese Baijiu

Een Meesterwerk van Design Geïnspireerd door Keizerlijke Geschiedenis

De 72 Xiangyu The Conqueror Liquor is niet alleen een drank, maar een kunstwerk dat de rijke Chinese historie eert. Ontworpen door Lubo Cao, Xiaoqiang Hu en Pengfei Dai, vertegenwoordigt deze fles een samensmelting van culturele symboliek en verfijnde smaak.

De fles, geïnspireerd door de legendarische figuur Xiang Yu, bekend als de Overlord van Western Chu, is vormgegeven als een driepoot - een machtssymbool in de Chinese geschiedenis. De kroon van de fles is een eerbetoon aan de ossenkop van keizer Yan Shennong, een teken van wijsheid en moed. De combinatie van zwart met gouden, bronzen en rode accenten creëert een visueel indrukwekkend contrast en geeft de fles een klassieke en nobele uitstraling, verrijkt met een diepe historische en culturele resonantie.

De realisatie van dit design is een toonbeeld van vakmanschap. De gebogen symbolen die verwijzen naar de driepoot zijn gecreëerd met een embossingtechniek. De glanzende afwerking van de gouden, bronzen en rode details contrasteert prachtig met het matte zwart. Deze veelvoud aan processen zorgt voor een gelaagd visueel effect en een luxueuze uitstraling. De Baijiu zelf, gemaakt van rauwe pulp die na twintig jaar rijping in de kelder een natuurlijke alcoholreductie ondergaat, biedt een zeldzame smaak en een aanzienlijke verzamelwaarde.

De technische specificaties van de fles zijn zorgvuldig overwogen: met afmetingen van 20,7 bij 15,4 bij 30,8 cm en een capaciteit van 500 ml is dit ontwerp zowel praktisch als esthetisch. De 72 Xiangyu The Conqueror Liquor is een premium wijn die een significante verzamelwaarde heeft en de culturele erfenis belichaamt. Het is een artefactvormig ontwerp dat doordrenkt is met traditionele Chinese cultuur en vervaardigd door meerdere processen.

De interactie met dit design is meer dan het genieten van een uitstekende wijn. Het is een kunstwerk dat een sterke historische en culturele aanraking biedt, ideaal voor high-level zakendiners of als kostbaar geschenk. De rijke smaak en het aroma complementeren de historisch geïnspireerde verschijning, waarbij elke druppel de herinnering aan de geschiedenis oproept. Deze nobele en elegante wijn is een teken van respect voor de ontvanger.

Het project werd afgerond in oktober 2021 en is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de rol van premium wijn in de Chinese cultuur. De uitdaging lag in het creëren van een uniek uiterlijk en een hoge kwaliteit, waarbij de balans tussen traditie en innovatie werd gevonden. Dit is gelukt door de grenzen van traditioneel wijnontwerp te doorbreken en elementen uit de Chinese symboliek te integreren in een stijlvol kleurenschema met een historisch tintje.

De 72 Xiangyu The Conqueror Liquor is een verpakkingontwerp voor witte wijn dat culturele allusies naadloos combineert. Het leent van de driepoot en de ossenkopvorm, die beide waardigheid, macht en moed vertegenwoordigen in de Chinese geschiedenis en cultuur. Het ontwerp straalt een klassiek, nobel gevoel uit en heeft een sterke historische en culturele aanraking, waardoor het product een waarde van culturele erfenis en een significante verzamelwaarde krijgt.

De 72 Xiangyu The Conqueror Liquor is bekroond met de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, een getuigenis van zijn uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt. Het is geprezen voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HUBEI SHIHUA LIQUOR CO.,LTD
Afbeeldingscredits: HUBEI SHIHUA LIQUOR CO.,LTD
Projectteamleden: Lubo Cao, Xiaoqiang Hu, Pengfei Dai
Projectnaam: 72°Xiangyu the Conqueror Liquor
Projectklant: HUBEI SHIHUA LIQUOR CO.,LTD


72°Xiangyu the Conqueror Liquor IMG #2
72°Xiangyu the Conqueror Liquor IMG #3
72°Xiangyu the Conqueror Liquor IMG #4
72°Xiangyu the Conqueror Liquor IMG #5
72°Xiangyu the Conqueror Liquor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp