De Opkomst van Paddenstoelenkoffie: Een Innovatieve Verpakking door Yuxi Liu

Station Market: Een Nieuwe Dimensie in de Koffie-industrie

Yuxi Liu, een innovatieve ontwerper, heeft een unieke verpakking ontworpen voor Station Market, een merk dat zich richt op paddenstoelenkoffie. Het ontwerp weerspiegelt de voordelen van paddenstoelenkoffie en biedt een educatieve ervaring voor de consument.

De inspiratie voor het ontwerp van Liu kwam van de vele voordelen van paddenstoelen. Paddenstoelen kunnen de hersenfunctie verbeteren, energie stimuleren met minder cafeïne en de dagelijkse voeding aanvullen. Liu heeft deze voordelen geëxtraheerd en op een abstracte manier in het ontwerp verwerkt. Het resultaat is een reeks illustraties die de hoofdvisual van de koffieverpakking vormen.

Wat de verpakking van Station Market onderscheidt van andere koffieverpakkingen, is de focus op gezondheid. In tegenstelling tot reguliere koffie, die kan bijdragen aan angst en slapeloosheid, heeft paddenstoelenkoffie meer gezondheidsvoordelen. Klanten kiezen voor Station Market omdat ze voedingsstoffen en kennis over paddenstoelenkoffie kunnen opdoen terwijl ze genieten van een geweldige smaak.

Het ontwerp van Liu is gerealiseerd door middel van een cross-platform ontwerpproces. Van digitaal naar fysiek, van verpakking naar webdesign, en naar koffiecampagneontwerp. Dit interessante en educatieve proces is niet alleen voor de ontwerper, maar ook voor alle klanten. Liu heeft de hoogwaardige en zijdezachte smaak van deze paddenstoelenkoffie tot uitdrukking gebracht door middel van abstracte illustraties en delicate verpakkingen.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in de concurrentie binnen de koffie-industrie en het gebrek aan kennis over paddenstoelenkoffie bij verschillende doelgroepen. Liu heeft veel tijd besteed aan het onderzoeken van de functie van paddenstoelenkoffie en heeft de verschillen tussen paddenstoelenkoffie en gewone koffie op een verfijnde manier in de verpakking verwerkt.

Station Market is een paddenstoelenkoffiemerk dat zich onderscheidt door zijn unieke aanpak. Het merk biedt vier smaken aan: Chaga, Reishi, Cordyceps en Turkey Tail. Elke paddenstoel heeft verschillende voedingswaarden om aan de behoeften van de klant te voldoen. Het ontwerp van Liu voor Station Market is bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met haar innovatieve verpakking voor paddenstoelenkoffie heeft Yuxi Liu een nieuwe standaard gezet in de koffie-industrie. Haar ontwerp benadrukt niet alleen de voordelen van paddenstoelenkoffie, maar biedt ook een educatieve ervaring voor de consument. Het is een perfect voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuxi Liu
Afbeeldingscredits: Yuxi Liu
Projectteamleden: Yuxi Liu
Projectnaam: Mushroom Coffee
Projectklant: Yuxi Liu


Mushroom Coffee IMG #2
Mushroom Coffee IMG #3
Mushroom Coffee IMG #4
Mushroom Coffee IMG #5
Mushroom Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp