Verloren Hemel: Een Betoverende Verpakking Geïnspireerd op Europese Mythologie

Een Meesterwerk van Chan Yiu Chung

Inleiding:

De verpakking van een product kan een krachtig middel zijn om de aandacht van consumenten te trekken en een blijvende indruk achter te laten. De "Verloren Hemel" verpakking, ontworpen door Chan Yiu Chung, is geïnspireerd op Europese mythologie en biedt een betoverende ervaring voor degenen die het in handen krijgen. Met een handgetekende grafische stijl en een intrigerend ontwerp, is deze verpakking een ware blikvanger. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en het ontwerpproces achter deze prachtige creatie.

De "Verloren Hemel" verpakking is ontworpen voor een kaars en is geïnspireerd op Europese mythologie. Het ontwerp toont goden die op zoek zijn naar iets dat verloren is gegaan vanuit de hemel en op aarde is gevallen. Het is een eerbetoon aan de rijke cultuur en geschiedenis van Europa. Het ontwerp van de doos weerspiegelt de verbeelding van de hemel, met een grafische stijl die doet denken aan oude kunstwerken. Dit geeft de verpakking een authentieke en tijdloze uitstraling.

Wat deze verpakking echt uniek maakt, is het gebruik van een handgetekende stijl. Dit geeft het ontwerp een verouderde uitstraling die perfect past bij het thema van Europese mythologie. De grafische elementen zijn continu op alle zijden van de doos, waardoor de verpakking nog intrigerender wordt voor de consumenten. Daarnaast is de doos zwart-wit gehouden om het ontwerp schoon en heilig te houden.

Om dit ontwerp tot leven te brengen, is gekozen voor duurzaam materiaal. De verpakking is gemaakt van 240 g/m² Munken Lynx, een milieuvriendelijk materiaal dat perfect past bij de oude thematiek van het ontwerp. Dit papier heeft een natuurlijk witte kleur en een gladde, maar niet te gladde, ongecoate oppervlakte, waardoor het een authentiek gevoel van natuurlijk papier geeft. Door te kiezen voor dit materiaal, draagt het bedrijf achter deze verpakking bij aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om milieuvriendelijke materialen te gebruiken.

De afmetingen van de "Verloren Hemel" verpakking zijn 83 mm breed, 83 mm diep en 102 mm hoog. Deze afmetingen zijn zorgvuldig gekozen om de kaars perfect te huisvesten en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren.

Deze verpakking is het resultaat van een samenwerking met een lokaal kaarsenmerk. Uit onderzoek bleek dat de doelgroep van dit merk voornamelijk bestaat uit jongvolwassenen en middelbare leeftijdsgroepen, met een voorliefde voor literatuur en cultuur. Het ontwerp is gebaseerd op de wens van de consumenten om een kaars te hebben die verfrissend en stressverlichtend is. Met dit in gedachten is er gekozen voor een hoogwaardig en strak ontwerp dat voldoet aan de verwachtingen van de consumenten.

Het ontwerpproces van de "Verloren Hemel" verpakking bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het creëren van een visueel dat het gevoel van het neerkijken op de aarde vanuit de hemel weergeeft op een doos was een van de meest uitdagende aspecten. Daarnaast was de ontwerper, afkomstig uit Hong Kong, niet bekend met de Europese kunststijl. Gelukkig kon hij deze uitdagingen overwinnen door veel referentiekunstwerken te raadplegen en zo een ontwerp te creëren dat trouw is aan het thema.

De "Verloren Hemel" verpakking is een meesterwerk dat de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt. Met zijn handgetekende stijl en intrigerende ontwerp is het een perfecte aanvulling op elke kaars. Het is een eerbetoon aan Europese mythologie en een uitdrukking van vakmanschap en creativiteit. Deze verpakking laat zien dat design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan om een unieke en betoverende ervaring te creëren.

Afbeeldingscredits: Copyrights behoren toe aan Tai Tung Gift Packaging Co. Ltd, 2021.

Intellectueel Eigendomsbericht: Copyrights behoren toe aan Tai Tung Gift Packaging Co. Ltd, 2021.

Prijzen en Erkenningen: Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YIU CHUNG CHAN
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Tai Tung Gift Packaging Co. Ltd, 2021
Projectteamleden: Designer: Yiu Chung CHAN
Projectnaam: The Heaven Lost
Projectklant: YIU CHUNG CHAN


The Heaven Lost IMG #2
The Heaven Lost IMG #3
The Heaven Lost IMG #4
The Heaven Lost IMG #5
The Heaven Lost IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp