Snow Draft Beer: Minimalistisch Verpakkingsontwerp voor Puur Mout Bier

Een bekroond ontwerp van China Resources Snow Breweries Ltd.

China Resources Snow Breweries Ltd. heeft een minimalistisch verpakkingsontwerp gecreëerd voor hun Snow Draft Beer, een puur mout bier dat alleen gebrouwen wordt met water, mout en hop. Het ontwerp, dat bekroond is met de Golden A' Design Award, benadrukt de zuiverheid en hoge kwaliteit van het bier en brengt de frisse en originele smaak op een levendige manier over.

Het verpakkingsontwerp van Snow Draft Beer is geïnspireerd op de wens om de pure ingrediënten en geavanceerde brouwtechnologie van het bier te benadrukken. De minimalistische ontwerpstijl maakt gebruik van aurora groen en puur wit als hoofdkleuren en combineert harmonieus de patronen van mout, hop en watergolven. Dit zorgt voor een uniforme visuele identiteit die de brouwconcepten van zuiverheid en hoge kwaliteit benadrukt en tegelijkertijd de frisse en originele smaak van het pure mout bier weerspiegelt.

De fles van Snow Draft Beer is lichtjes versmald in de taille, waardoor deze comfortabel in de hand ligt en een zachte uitstraling heeft. De fles is ook voorzien van de Chinese karakters voor Chunsheng (wat zuiver en ongefilterd betekent) in een elegante kalligrafische stijl. De strakke lijnen van de karakters suggereren visueel de gladde smaak en zuiverheid van het bier. De blikverpakking, die een witte tint heeft, is verfraaid met lijntekeningen van mout, hop en watergolven, waardoor consumenten een panoramisch inzicht krijgen in de hoogwaardige brouwmaterialen van het pure mout bier.

Het verpakkingsontwerp van Snow Draft Beer bestaat uit een aluminium blik en een glazen fles. De fles heeft een inhoud van 460 ml en een hoogte van 257 mm, terwijl het blik een inhoud heeft van 500 ml en een hoogte van 168 mm.

Het ontwerp- en ontwikkelingsproces van het pure mout bier begon in september 2020 in Beijing en het werd in augustus 2022 op de markt gebracht in China.

Het pure mout bier van Snow Breweries wordt gebrouwen met behulp van geavanceerde technologieën zoals microniveau steriele membraanfiltratie en een speciaal brouwproces voor ongefilterd bier. Het bier wordt uitsluitend gebrouwen met water, mout en geselecteerde hopsoorten zoals Hersbruker en Czech Saaz. Hierdoor heeft het bier een frisse en volle smaak met een aangename tarwesmaak, waarmee het de definitie van puur en fris bier herdefinieert voor elke consument die een kwaliteitsvol leven waardeert.

Het verpakkingsontwerp van Snow Draft Beer heeft enkele uitdagingen overwonnen om de oorspronkelijke fijne smaak van het pure mout bier over te brengen. Door minimalisme toe te passen en alleen de patronen van de brouwmaterialen te gebruiken, wordt overbodigheid vermeden. Het centrale witte etiket wordt aangevuld met de reliëfkarakters van Chunsheng in de kalligrafische stijl, waardoor de gladde smaak en zuiverheid van het bier visueel worden weergegeven. De fles is zorgvuldig behandeld en heeft een aurora groene kleur gekregen, waardoor consumenten een hoger niveau van esthetisch genot ervaren.

Het verpakkingsontwerp van Snow Draft Beer is een bekroond ontwerp en heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze award wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp wordt erkend als een product dat uitblinkt in kunst, wetenschap, design en technologie en dat een buitengewone uitmuntendheid vertegenwoordigt en een significante impact heeft op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Afbeeldingscredits: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectteamleden: Dong Yan Weixi Zhou Yu Zhai Hu Pan Jess
Projectnaam: Snow Draft Beer
Projectklant: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES


Snow Draft Beer IMG #2
Snow Draft Beer IMG #3
Snow Draft Beer IMG #4
Snow Draft Beer IMG #5
Snow Draft Beer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp