Verfijnde Verpakking Vermengt Martial Arts met Distillatiekunst

Zhejiang Sci-Tech University onthult LAOJIUHAN's nieuwe design

In een unieke samensmelting van cultureel erfgoed en moderne verpakkingskunst presenteert Zhejiang Sci-Tech University een innovatieve verpakking voor LAOJIUHAN, geïnspireerd door de Fenglin Southern Fist.

De verpakking van LAOJIUHAN is niet zomaar een omhulsel; het is een eerbetoon aan de Yongjia Fenglin Southern Fist, een vorm van intangible cultureel erfgoed. De vloeiende gouden lijnen op de fles representeren zes klassieke bewegingen die kracht en vitaliteit uitstralen, eigenschappen die naadloos aansluiten bij de ontspannende werking van LAOJIUHAN op de meridianen. De naam van het product is krachtig neergezet in Xingkai kalligrafie, terwijl het druppelpatroon onderaan het karakter 'Han' de distillatie van LAOJIUHAN symboliseert, waarbij elke druppel als zweet wordt verzameld.

Wat deze verpakking onderscheidt, is de integratie van de Fenglin Southern Fist in het ontwerp, wat zorgt voor een levendige combinatie van martial arts en krachtige kalligrafie. De kleurencombinatie van zwart en goud geeft een subtiele luxe weer, wat de exclusiviteit van LAOJIUHAN benadrukt en tegelijkertijd een eerbetoon is aan de traditionele cultuur.

De fles is afgewerkt met een subtiele zwarte matte textuur, gecomplementeerd door een gouden metalen dop. Deze combinatie verleent het product een luxe uitstraling die past bij de waardevolle inhoud: honderd jin gele rijstwijn gedistilleerd tot slechts drie liang LAOJIUHAN. De fles en dop zijn verrijkt met ingegraveerde berg- en riviermotieven, wat een extra visuele aantrekkelijkheid toevoegt aan het design.

De tactiele ervaring van de verpakking wordt versterkt door de gegraveerde berg- en rivierontwerpen, die niet alleen esthetisch aangenaam zijn, maar ook functioneel. De textuur verhoogt de visuele hiërarchie en verrijkt de tastzin, terwijl het ook symbool staat voor Yongjia, de geboorteplaats van LAOJIUHAN, waar vruchtbare landschappen uitstekende likeur voeden. Dit verdiept de indruk en het begrip van de consument voor het product. Bovendien biedt de textuur een antislip effect, wat zorgt voor een betere grip tijdens het schenken.

Deze verpakking, ontworpen en ontwikkeld in juni 2023 te Hangzhou en gelanceerd in oktober 2023 in China, is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek. Het team ontdekte dat veel likeurverpakkingen zich blindstaren op visuele pracht zonder regionale culturele kenmerken en diepgang, wat leidt tot mooie maar oppervlakkige designs. LAOJIUHAN's verpakking combineert echter op ingenieuze wijze het element van Fenglin Southern Fist met regionale landschapskenmerken, wat resulteert in een visuele identiteit rijk aan merkherkenning.

De uitdaging tijdens het ontwerpproces was het weergeven van de distillatiekenmerken en culturele diepgang. De ontwerpers hebben de klassieke bewegingen van de Southern Fist met beknopte lijnen weergegeven om kracht en behendigheid te tonen, wat resoneert met het handgemaakte brouwproces en de voordelen voor meridiaanontspanning. Het druppelpatroon op het karakter 'HAN' symboliseert het unieke brouwproces en de kostbaarheid ervan. De fles is gegraveerd met delicate ornamenten van de Yongjia bergen en rivieren, wat regionale kenmerken toevoegt.

LAOJIUHAN's verpakking maakt gebruik van het element van Fenglin Southern Fist en toont de essentie van martial arts met vloeiende lijnen uit krachtige kalligrafie, waardoor de charme van het product wordt versterkt. De landschapsgravures benadrukken dat goede bergen en rivieren goede likeur voortbrengen, met regionale kenmerken. Het versterkt het imago van LAOJIUHAN en toont de traditionele cultuur van Yongjia op een breed platform, waarbij een balans wordt gevonden tussen erfgoed en innovatie.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De prijs wordt gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhejiang Sci-Tech University
Afbeeldingscredits: Zhejiang Sci-Tech University
Projectteamleden: Feiyang Yuxue, Le He, Qingrui Du, Qingjie Zhang, Hongyi Wang
Projectnaam: Martial Essence In Brew
Projectklant: Zhejiang Sci-Tech University


Martial Essence In Brew IMG #2
Martial Essence In Brew IMG #3
Martial Essence In Brew IMG #4
Martial Essence In Brew IMG #5
Martial Essence In Brew IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp