Shacheng Laojiao: Een Uniek Ontwerp dat Geschiedenis en Cultuur Combineert

Een Verfijnde Verpakking die de Schoonheid van Shacheng's Oude Kelder Vangt

De gele en rode kleuren van de buitenste doos zijn geïnspireerd op de gele glazuur uit de Yongzheng-periode van de Qing-dynastie en het Langyao-rood uit de Kangxi-periode, waardoor het ontwerp een historische betekenis krijgt.

Shacheng Laojiao, een natuurlijke en ecologische wijnmakerij, heeft een uniek ontwerp gecreëerd dat de essentie van hun ambacht vastlegt. Met behoud van dezelfde flesvorm, heeft de fles twee kleuren: rood en geel. Op de fles zijn de kenmerken van Shacheng's natuurlijke en ecologische wijnbereiding geschilderd, waarbij de grondstoffen en het proces van het wijnmaken in wit zijn geaccentueerd. Het ontwerp is verrijkt met sculpturale landschapsmotieven op de flesdop en behoudt de vorige medaille aan de bovenkant van de fles.

De buitenste doos, met zijn gele en rode kleuren, opent op een zeer ingenieuze manier. Bij het openen van de doos wordt een illustratiedisplay geïntroduceerd die overeenkomt met de inhoud van de doos, waardoor de culturele aard van het ontwerp wordt verdiept. Verwijder het display en er verschijnen twee flessen goede wijn.

De flesdop is verfraaid met sculpturale landschapsmotieven en de woorden "Shacheng's oude kelder" zijn verticaal in het midden van het fleslichaam geplaatst. Hierdoor wordt het flesontwerp visueel verhoogd en comfortabeler. Belangrijke informatie is over het algemeen onder de woorden "Shacheng Laojiao" geplaatst, als een zegel, waardoor het flesontwerp meer geïntegreerd wordt.

Het ontwerpteam, onder leiding van Yao Wu, heeft nauw samengewerkt om dit unieke ontwerp te realiseren. Met bijdragen van illustratiedesigners Yuchen Zhang en Boxing Xie, grafisch designers Huafeng Shi, Zhen Tan en Ziyang Zheng, en 3D designer Hao Liao, is dit ontwerp tot leven gebracht.

Het project begon in oktober 2022 in Beijing en werd in februari 2023 afgerond. Tijdens het ontwerpproces werden lokale culturele elementen geïntegreerd, zoals de Jiming Mountain, Dajingmen, Gongting Lake, de Grote Muur, Zhangbei Grassland, Feihu Valley en de windmolen. Deze elementen werden afgebeeld op de buitenste doos, waardoor de wijn- en lokale cultuur op een doordachte manier met elkaar werden verweven.

Het Shacheng Laojiao-ontwerp heeft de bronzen A' Packaging Design Award 2023 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een indrukwekkende manier en maakt de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu yao
Afbeeldingscredits: Wu yao
Projectteamleden: Original designer:Yao Wu Illustration designer: yuchen Zhang Illustration designer: boxing Xie Graphic designer:huafeng Shi Graphic designer:zhen Tan Graphic designer:ziyang Zheng 3D designer:hao Liao
Projectnaam: Shacheng Old Cellar
Projectklant: Wu yao


Shacheng Old Cellar IMG #2
Shacheng Old Cellar IMG #3
Shacheng Old Cellar IMG #4
Shacheng Old Cellar IMG #5
Shacheng Old Cellar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp