Ontwerp van de Nieuwjaarsrode Enveloppen

Verpakking ontworpen door CCB Fintech Co., Ltd.

Inleiding

De Nieuwjaarsrode Enveloppen, ontworpen door CCB Fintech Co., Ltd., zijn een moderne interpretatie van de traditionele Chinese rode enveloppen. Met behulp van minimalistische ontwerptechnieken worden de rijke tradities en symboliek van het Chinees Nieuwjaar op een eigentijdse manier gepresenteerd.

De inspiratie voor dit ontwerp is afkomstig van de traditionele Chinese elementen "oude munten" en de betekenis van het zegenende thema. Het ontwerp is ingenieus en combineert moderne minimalistische ontwerptechnieken van punten, lijnen en oppervlakken. Het resultaat is een feestelijk, voorspoedig en rijk ontwerp dat de regeneratie en het begrip van de oude Chinese cultuur in deze tijd bevestigt.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is het thema van de Nieuwjaarsrode Enveloppen, genaamd "Lishifeng", dat bestaat uit drie speciale ontwerpen. "Li Shi" staat bekend als "gunstige dingen" of "welvaart bevorderen" en symboliseert voorspoed en geluk. De verpakking van de rode enveloppen is gebaseerd op drie speciale thema's (welvarende vis, gunstige mandarijn) die de Nieuwjaarsgroeten vertegenwoordigen.

Het ontwerp van de Nieuwjaarsrode Enveloppen is gerealiseerd door middel van een grondig onderzoek en het identificeren van creatieve concepten. Vervolgens zijn de ideeën uitgewerkt en voltooid met behulp van computerontwerpsoftware.

De specificaties van de Nieuwjaarsrode Enveloppen zijn als volgt: elektronisch beeldformaat en een grootte van 180 * 90 mm.

De Nieuwjaarsrode Enveloppen zijn ontworpen door CCB Fintech Co., Ltd., met de hulp van Chen Lei en Shusheng Liu. Het ontwerpproces begon in maart 2022 en werd voltooid in mei 2022 in Guangzhou.

Het ontwerp van de Nieuwjaarsrode Enveloppen is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de traditionele Chinese gebruiken en symboliek rondom het Chinees Nieuwjaar. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude tradities en de betekenis van het vieren van het nieuwe jaar.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het creëren van dit ontwerp. Een van de uitdagingen was het opnemen van de symboliek van de welvarende vis en de gunstige mandarijn, die beide belangrijke elementen zijn in de Chinese cultuur. Het ontwerp heeft deze elementen op een creatieve manier geïntegreerd door de traditionele Chinese "oude munten" te combineren met de vormen van een vis en een mandarijn.

Het ontwerp van de Nieuwjaarsrode Enveloppen is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Verpakking Ontwerp. Deze prijs erkent het goed ontworpen, praktische en innovatieve karakter van het ontwerp, dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Nieuwjaarsrode Enveloppen brengt CCB Fintech Co., Ltd. een eigentijdse draai aan een eeuwenoude traditie. Het ontwerp combineert de rijke symboliek van het Chinees Nieuwjaar met moderne ontwerptechnieken, waardoor een uniek en betekenisvol product ontstaat. Deze rode enveloppen zijn niet alleen een manier om geluk en voorspoed te wensen, maar ook een viering van de Chinese cultuur en tradities.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CCB Fintech Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: CCB Fintech Co., Ltd.
Projectteamleden: Chen Lei,Shusheng Liu
Projectnaam: New Year's Red Envelopes
Projectklant: CCB Fintech Co., Ltd.


New Year's Red Envelopes IMG #2
New Year's Red Envelopes IMG #3
New Year's Red Envelopes IMG #4
New Year's Red Envelopes IMG #5
New Year's Red Envelopes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp