Mau: Een Japanse georiënteerde gewaxte parfum

Een zachte geur verpakt in Japanse traditie

De Mau gewaxte parfum is een uniek en verfijnd ontwerp dat de zintuigen prikkelt. Ontwerper Moe Nakagawa heeft zich laten inspireren door de Japanse cultuur en de behoefte aan een subtiele geurervaring. Met behulp van traditioneel Japans washi-papier en een delicate waterverftechniek, heeft Nakagawa een parfum gecreëerd dat de zachte geur van rust verspreidt.

De Mau gewaxte parfum is ontworpen met het idee van lichtheid en zachtheid in gedachten. Het woord "Mau" betekent dansen als zweven in het Japans, en dit concept wordt weerspiegeld in het ontwerp. Veel mensen geven de voorkeur aan gewaxte parfums boven alcoholparfums, omdat ze vaak te sterk ruiken. De zachte geur van de Mau gewaxte parfum is echter perfect geschikt voor degenen die liever een subtielere geur ervaren.

Wat deze gewaxte parfum echt uniek maakt, is het gebruik van washi-papier. Washi is een traditioneel Japans papier dat bekend staat om zijn textuur en duurzaamheid. Het papier wordt met de hand geweven en heeft een natuurlijke vezelachtige uitstraling. De Mau gewaxte parfum is omhuld met washi-papier, waardoor het niet alleen een visueel aantrekkelijk ontwerp is, maar ook een tastbare ervaring biedt.

Om de zachtheid van de geur en de gevoelige aard ervan over te brengen, heeft Nakagawa een waterverftechniek gebruikt. Deze techniek geeft het ontwerp een dromerig en delicaat uiterlijk, waardoor het lijkt alsof de geur zelf wordt opgepikt wanneer het product uit de verpakking wordt gehaald.

De Mau gewaxte parfum wordt gemaakt door een mengsel van was, jojoba-olie en essentiële olie te verwarmen. Zodra alles goed gemengd is, wordt de gewaxte parfum in een papieren buisje van washi-papier gegoten. Het resultaat is een prachtig vormgegeven parfum dat niet alleen een genot is voor de neus, maar ook voor het oog.

De verpakking van de Mau gewaxte parfum is volledig plasticvrij, omdat het watergehalte van de gewaxte parfum lager is dan dat van alcoholparfums. Dit toont het streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van het ontwerp.

De Mau gewaxte parfum is een ware ode aan de Japanse traditie en vakmanschap. Het combineert de zachte geur van gewaxte parfums met de elegantie van washi-papier en de subtiliteit van waterverf. Dit unieke ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020, en toont daarmee de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp.

Met de Mau gewaxte parfum kunnen mensen genieten van hun favoriete geur, zelfs als ze de voorkeur geven aan een subtielere geurervaring. Het ontwerp nodigt uit tot een moment van rust en ontspanning, terwijl de zachte geur de zintuigen prikkelt.

De Mau gewaxte parfum is een ware kunstwerk dat de schoonheid van de Japanse cultuur en de kracht van design combineert. Het is een must-have voor liefhebbers van unieke en verfijnde parfums.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Moe Nakagawa
Afbeeldingscredits: Moe Nakagawa(all)
Projectteamleden: Art Direction & Design: Moe Nakagawa
Projectnaam: Mau
Projectklant: Moe Nakagawa


Mau IMG #2
Mau IMG #3
Mau IMG #4
Mau IMG #5
Mau IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp