Notoginseng: Een Revolutie in Medicijnverpakking

Zhaocheng He's Ontwerp Vermengt Kunst met Geneeskunde

De traditionele Chinese geneeskunde krijgt een moderne make-over dankzij Zhaocheng He's innovatieve verpakkingsontwerp voor Notoginseng, dat zowel de oorsprong als de vorm van het medicijn eert.

In de wereld van medicijnverpakkingen is er een subtiele kunst in het overbruggen van de kloof tussen functionaliteit en esthetiek. Zhaocheng He's recente project, Notoginseng, is een toonbeeld van deze balans. Geïnspireerd door de bergachtige groeigebieden van Sanqi-poeder en de fijne structuur ervan, heeft He een verpakking gecreëerd die zowel de zintuigen prikkelt als de rijke geschiedenis van het product eert.

De verpakking, die de vorm van bergen aanneemt door een reeks stippen, is niet alleen een knipoog naar de natuurlijke habitat van de Panax notoginseng, maar ook een weergave van zijn poedervorm. De keuze voor een kleurenpalet van zwart en blauw geeft de verpakking een moderne en stijlvolle uitstraling, terwijl de binnenkant van de doos, wanneer gecombineerd, een landschapsschilderij vormt dat doordrenkt is met Oosterse artistieke waarden.

Deze innovatie is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch. De buitenkant van de doos is vervaardigd uit blik met reliëf, afgewerkt met een combinatie van matte en glanzende vernis voor een verfijnde textuur. Binnenin bevinden zich vier kleinere dozen van milieuvriendelijk papier, die samen een groter geheel vormen. Met afmetingen van 125mm bij 215mm bij 50mm is de verpakking zowel compact als opvallend.

He's ontwerp doorbreekt de conventionele rode en groene verpakkingsnormen van de markt door te kiezen voor een onderscheidend kleurenschema. Dit niet alleen versterkt de merkidentiteit, maar biedt ook een frisse en hedendaagse kijk op traditionele Chinese medicijnen. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de eigenschappen van het traditionele medicijn behoudt, maar ook de modebewustheid van het merk verhoogt, wat leidt tot een positievere merkbeleving bij de consument.

De ontwerpreis van Notoginseng, de Bronzen A' Design Award in 2024, is een erkenning voor de creatieve vindingrijkheid en de ervaring die in het ontwerp is gestoken. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en die bijdragen aan een betere levenskwaliteit en de wereld een stukje mooier maken. Zhaocheng He's Notoginseng is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele waarden en moderne esthetiek samenkomen in een harmonieus ontwerp dat zowel de geest als het oog behaagt.

Met Notoginseng heeft Zhaocheng He een nieuwe standaard gezet in de verpakkingsindustrie voor medicijnen, waarbij hij bewijst dat design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Het is een ontwerp dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook een diepere waardering voor de kunst van verpakking en de rijke erfenis van traditionele Chinese geneeskunde oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhaocheng He
Afbeeldingscredits: Zhaocheng He
Projectteamleden: Zhaocheng He
Projectnaam: Notoginseng
Projectklant: wen guan zhuang


Notoginseng IMG #2
Notoginseng IMG #3
Notoginseng IMG #4
Notoginseng IMG #5
Notoginseng IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp