Verpakking van de Toekomst: Duurzaam en Stijlvol

Chien-Cheng Liu's Innovatieve Eierdoos Wint Zilver

De "Win the Future" eierdoos, ontworpen door Chien-Cheng Liu, is een toonbeeld van duurzaamheid en innovatie, en heeft zilver gewonnen bij de A' Packaging Design Award 2024.

De "Win the Future" eierdoos, een creatie van Chinyi Eggs Technology, is niet zomaar een verpakking; het is een symbool van duurzaamheid en innovatie. Deze bijzondere eierdoos werd geselecteerd als een van de geschenken voor de 60e Golden Horse Awards, en heeft onlangs de zilveren A' Packaging Design Award in de wacht gesleept. Het ontwerp, geleid door ontwerper Chien-Cheng Liu, ook bekend als Chihe, integreert ESG-principes in elk aspect, van de soja-inkt in de drukprocessen tot de verpakking zelf.

Wat deze eierdoos onderscheidt, is het gebruik van een papierbakje gemaakt van gerecycled papierpulp en eierschalen. Dit materiaal bestaat voor ongeveer 85% uit gerecyclede pulp en 15% uit eierschaalpoeder. Deze innovatieve samenstelling resulteert in een aanzienlijke vermindering van de koolstofuitstoot, wat bijdraagt aan een groenere planeet. Het ontwerp van de doos transformeert gewone kippeneieren in een ideaal geschenk dat duurzame waarden uitdraagt.

De technische specificaties van de doos zijn indrukwekkend: met afmetingen van 200mm x 200mm x 70mm is het een compact en handzaam product. Maar het is de interactie met het ontwerp die echt opvalt. Chinyi Eggs Technology ontwikkelde de technologie om afgedankte eierschalen te hergebruiken, terwijl Chihe de eierschaalpapierbakje gebruikte voor een nieuw doosontwerp. Dit toont een innovatieve denkwijze die milieuvriendelijkheid en recycling combineert, zonder in te boeten op duurzaamheid en textuur.

Het project, dat in oktober 2023 in Taipei van start ging en in november 2023 werd voltooid, kreeg aandacht tijdens de 60e Golden Horse Awards. De onderliggende onderzoeksinspanningen van Chihe hebben geleid tot een verpakking die in lijn is met meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's), waaronder SDG 8, 9, 12 en 17. Eric Liu van Chinyi Eggs Technology benadrukt het belang van samenwerking met gelijkgestemden, vooral in een tijd waarin bedrijven duurzaamheidsrapporten voorbereiden.

Deze eierdoos is niet alleen een verpakking, maar een statement van creativiteit en professionele uitmuntendheid. Het is een ontwerp dat positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept. Met de zilveren A' Design Award als erkenning, zet Chien-Cheng Liu's "Win the Future" eierdoos de standaard voor toekomstige duurzame verpakkingsontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien-Cheng, Liu
Afbeeldingscredits: Chien-Cheng, Liu
Projectteamleden: Chien-Cheng, Liu
Projectnaam: Win the Future
Projectklant: Chinyi Eggs Technology


Win the Future IMG #2
Win the Future IMG #3
Win the Future IMG #4
Win the Future IMG #5
Win the Future IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp