VAPORESSO COSS: Innovatie in Vape Verpakking

Doorbraak in Vape Technologie en Duurzame Verpakking

VAPORESSO zet een nieuwe standaard in de vaping industrie met de lancering van de COSS, een slimme, geïntegreerde oplossing voor het automatisch bijvullen en opladen van e-liquids. De verpakking van dit apparaat belooft niet alleen gebruiksgemak, maar benadrukt ook de sociale verantwoordelijkheid van het merk door het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

De verpakking van de COSS is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Ontworpen door Joshua Fischer, Shuyu Yao en Kai Ma, onderscheidt het zich door een unieke benadering van merkherkenning en ambachtelijke visuele effecten. De verpakking, gemaakt van papier en een binnenbak van gegoten vezels afkomstig van suikerriet en bamboevezel, weerspiegelt de toewijding van het merk aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Wat de COSS verpakking bijzonder maakt, zijn de geperforeerde gaten in de buitenhoes die een artistiek, mistig effect creëren. Dit effect simuleert de golvende ademhaling tijdens het gebruik van het vape-apparaat, waardoor de kenmerken van het vapen op een subtiele wijze worden weergegeven. De verpakking is niet alleen een beschermende huls, maar dient ook als een verlengstuk van de gebruikerservaring.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De verschillend gekleurde labels op de verpakking maken het mogelijk om de verpakking en de binnenbak te combineren, wat leidt tot een verlaging van de productiekosten. Bovendien zorgt deze aanpak voor een intuïtieve visuele perceptie, waarbij consumenten direct kunnen zien welke kleur product ze kiezen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de COSS verpakking lagen vooral in het overbrengen van de product- en merkkenmerken op een intuïtieve manier, zonder in te boeten aan visuele impact. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook de duurzaamheid en het gemak van het product benadrukt.

De COSS verpakking is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze prijs bevestigt de succesvolle combinatie van kunst, wetenschap, design en technologie in de COSS verpakking, en onderstreept de bijdrage aan een betere levenskwaliteit en een betere wereld.

Met de COSS verpakking bewijst VAPORESSO dat innovatie en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. Het is een stap voorwaarts in de vaping industrie en een voorbeeld van hoe design de gebruikerservaring kan verrijken en tegelijkertijd een positieve impact kan hebben op het milieu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd
Projectteamleden: Shuyu Yao, Kai Ma, Joshua Fischer
Projectnaam: Vaporesso Coss
Projectklant: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd


Vaporesso Coss IMG #2
Vaporesso Coss IMG #3
Vaporesso Coss IMG #4
Vaporesso Coss IMG #5
Vaporesso Coss IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp