Eyesight Nutrition Package: Een Uniek en Verfijnd Ontwerp

Een Overzicht van het Ontwerp van Ruikang Xie

Inleiding:

Dongbao Optical, een bekend brillenmerk uit Dongguan, viert zijn 35-jarig bestaan met de lancering van een speciale geschenkdoos. De "Eyesight Nutrition Package" is geïnspireerd op de bedrijfscultuur, het managementmodel en het ontwikkelingsverhaal van Dongbao Optical. Het ontwerp verspreidt het idee van "heldere ogen voor prachtige uitzichten" door middel van verschillende scènes, zoals werken, sporten, ontspannen en reizen. De geschenkdoos combineert leesbare, zichtbare, bruikbare en speelbare elementen door middel van inhoudsplanning, tekstschrijven en scènebegeleiding.

De "Eyesight Nutrition Package" onderscheidt zich van andere ontwerpen door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Als een oud merk dat zijn 35-jarig bestaan viert, hoopt Dongbao Optical meer aandacht te trekken voor de verbetering van zijn merkimago. Het ontwerp vertegenwoordigt de professionele en kwalitatieve producten en diensten van Dongbao Optical, evenals de principes, wijsheid en normen die het merk heeft gevolgd gedurende de afgelopen 35 jaar. Het concept van een ideaal leven, met een gematigde kijkafstand en een redelijke voedingssupplement voor de ogen, verrijkt ons leven.

De "Eyesight Nutrition Package" is gemaakt van karton en heeft een unieke schuifdoosstructuur. De doos bevat vier kleine vakjes die door magnetische sluitingen aan de vier zijwanden zijn bevestigd. Het middelste vakje dient als basis en bevat een kalender. Daarnaast zijn er laden en sleuven voor kortingsbonnen. Het hele ontwerp is met de hand gemaakt, wat zorgt voor een ambachtelijke uitstraling.

De afmetingen van de "Eyesight Nutrition Package" zijn 290mm x 290mm x 290mm, waardoor het een opvallend en indrukwekkend object is.

De interactie met het ontwerp is intuïtief en boeiend. Nadat de doos uit de laseromslag is gehaald, kan de gebruiker de blauwe hoes met het logo openen en vervolgens de vier zijden afzonderlijk openen. Elke zijde bevat een bril die past bij de betreffende scène, brochures met verhalen en bijpassende geschenken. Het middelste vak bevat kortingsbonnen, een kalender met het verhaal van het merk en een basis om de kalender te ondersteunen.

Het ontwerpproces van de "Eyesight Nutrition Package" begon in oktober 2019 en werd in november van dat jaar voltooid. Het hele proces vond plaats in Dongguan, China.

Het ontwerp van de "Eyesight Nutrition Package" is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. In tegenstelling tot andere jubileumgeschenkdozen op de markt, die vaak slechts een verandering van vorm zijn, is er bij dit ontwerp veel aandacht besteed aan het integreren van merkverhalen en menselijke interacties. Hierdoor kunnen klanten de zorgzame kant van het merk ervaren. Het productieproces is ook complex en uniek, waardoor het volledig met de hand is gemaakt door ervaren ambachtslieden.

Het ontwerp van de "Eyesight Nutrition Package" kende zowel creatieve als technische uitdagingen. Op conceptueel niveau is het gelukt om het ontwerp te laten aansluiten bij het ontwikkelingsverhaal van Dongbao Optical en een nieuw concept te introduceren dat exclusief is voor Dongbao. Op technisch vlak was het handmatig verlijmen van de complexe verpakkingsstructuur een enorme uitdaging tijdens de productie.

De "Eyesight Nutrition Package" is een opvallend en verfijnd ontwerp dat de 35-jarige geschiedenis van Dongbao Optical viert. Het ontwerp bevat een speciale verpakkingsstructuur en een rijke inhoud, waaronder brillen, brochures en bijpassende geschenken voor verschillende scenario's. Het weerspiegelt de bedrijfscultuur, het managementmodel en het ontwikkelingsverhaal van Dongbao Optical en draagt het motto "goede ogen zien goede dingen" uit.

Afbeeldingen: Lin Jiahui

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van de "Eyesight Nutrition Package" combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een indrukwekkende manier en laat zien dat Dongbao Optical een merk is dat zich inzet voor kwaliteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ruikang xie
Afbeeldingscredits: Image #1-5 Lin Jiahui
Projectteamleden: ruikang xie
Projectnaam: Eyesight Nutrition
Projectklant: ruikang xie


Eyesight Nutrition IMG #2
Eyesight Nutrition IMG #3
Eyesight Nutrition IMG #4
Eyesight Nutrition IMG #5
Eyesight Nutrition IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp