Freeze Into Fragment of Time: Een Baanbrekende Lippenstift die de Tijd Stopt

Een Ontwerp van Tiger Pan

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de functie van cosmetica, namelijk om mensen jong te houden en hen te laten vergeten over leeftijd. Het ijs dat de zandloper visualiseert, symboliseert het doel van lippenstift: het stoppen van de tijd en het behouden van schoonheid.

Carslan streeft naar een baanbrekende lippenstift. Het ontwerp is geïnspireerd op het concept van de "Zand van de Tijd" en heeft als doel om het idee over te brengen dat cosmetische producten de tijd moeten stoppen en vrouwen helpen om hun schoonheid en gratie op elke leeftijd te behouden. Het ontwerp maakt gebruik van deconstructivisme om het idee uit te drukken dat alle vrouwen met verschillende persoonlijkheden en waarden gerespecteerd moeten worden. Daarom zijn de onregelmatige, veelvlakkige schubben gevormd, die zelfs het zwakste licht kunnen reflecteren en het product in de schijnwerpers zetten.

Om effectiever te communiceren met jonge consumenten, hebben we dit nieuwe ontwerp geïntroduceerd. Met deze nieuwe verpakking slaagt Carslan erin om het merk te verjongen. Om het dromerige gevoel dat wordt weerkaatst door het solide materiaal niet op te geven, hebben we specifiek onderzoek gedaan naar een tweevoudige spuitgietmethode. Hiermee hebben we het probleem van materiaalkrimp en oneffenheden opgelost, terwijl we de lichtweerkaatsing behouden.

De lippenstift heeft de volgende technische specificaties: breedte 20 mm x diepte 20 mm x hoogte 80 mm. Het ontwerp is gerealiseerd in Shenzhen en geproduceerd in Beijing.

De lippenstift heeft een zandloperachtig lichaam bedekt met zeer transparant PETG, waardoor het product lijkt op een bevroren zandloper. Dit symboliseert dat cosmetische producten de tijd moeten stoppen en vrouwen helpen om hun schoonheid en gratie op elke leeftijd te behouden.

Deze baanbrekende lippenstift is ontworpen door Tiger Pan, in samenwerking met een team van getalenteerde ontwerpers en technische ondersteuning. Het project duurde 2 maanden en het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023. Dit ontwerp is erkend vanwege zijn creatieve en technische vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Freeze Into Fragment of Time lippenstift van Carslan kunnen vrouwen de tijd bevriezen en hun schoonheid behouden, ongeacht hun leeftijd. Het unieke ontwerp, geïnspireerd op de zandloper, weerspiegelt de filosofie van Carslan om vrouwen met verschillende persoonlijkheden en waarden te respecteren. Deze baanbrekende lippenstift is een ware innovatie in de cosmetica-industrie en een must-have voor elke moderne vrouw.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIGER PAN
Afbeeldingscredits: Tiger Pan
Projectteamleden: Chief Designer: Tiger Pan Assistant Designer: Yahui Wang Technical Support: Zhangkun Xie Technical Support: Miaorong Lu Video Editing: Chao Ma Project Manager: Hua You
Projectnaam: Freeze into Fragment of Time
Projectklant: TIGER PAN


Freeze into Fragment of Time IMG #2
Freeze into Fragment of Time IMG #3
Freeze into Fragment of Time IMG #4
Freeze into Fragment of Time IMG #5
Freeze into Fragment of Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp