Vilicci Virtuoso: Een Luxe Grill Ontworpen door Richard Solloshi

Een Meesterwerk van Vakmanschap en Functionaliteit

Grillen is een ware passie geworden voor Richard Solloshi, de ontwerper achter het Vilicci Virtuoso project. Na twee decennia van ervaring in de ultra-high-end CNC-productie, heeft Solloshi Design zich gericht op het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige grillproducten die een leven lang meegaan.

Elk onderdeel van de Virtuoso grill is gefreesd uit massieve blokken roestvrij staal en vervaardigd met behulp van geavanceerde CNC-freesmachines. Dit zorgt niet alleen voor een duurzaam en solide ontwerp, maar geeft de grill ook een opvallende uitstraling.

Wat de Virtuoso grill echt uniek maakt, is het state-of-the-art spiesrotatiesysteem. Met dit systeem voldoet de grill aan alle eisen op het gebied van functionaliteit en esthetiek. Daarnaast zorgt de speciale zeshoekige kegelvorm van de vuurkamer en de strategisch geplaatste luchtopeningen voor een perfecte luchtcirculatie rond het vuur, wat resulteert in gelijkmatig en efficiënt grillen.

De Virtuoso grill is gemaakt van roestvrij staal en messing, waardoor het uitstekende grillprestaties en ongeëvenaarde duurzaamheid biedt. Met een kookoppervlak van bijna 40 inch in diameter is er voldoende ruimte om te grillen voor grote groepen.

Het bedienen van de Virtuoso grill is eenvoudig en handig. Het spiesrotatiesysteem kan veilig op de grill worden geplaatst of verwijderd door middel van een stevige dagschootvergrendeling. Het legen van de as uit de vuurkamer is ook zeer eenvoudig dankzij de handige stofzuigeraansluiting.

Door de hoogte van de binnenste vuurkamer aan te passen, kan de temperatuur van het kookoppervlak nauwkeurig worden geregeld. Bovendien varieert de temperatuur van het kookoppervlak lichtjes tussen de binnenste en buitenste delen, waardoor men de kooksnelheid kan regelen door voedsel op het juiste gebied te plaatsen.

Het Vilicci Virtuoso project werd gerealiseerd in Budapest tussen 2020 en 2022. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Vilicci Virtuoso grill kunnen liefhebbers van grillen genieten van een unieke combinatie van vakmanschap, functionaliteit en esthetiek. Het is een ware blikvanger voor elke buitenruimte en een investering die een leven lang meegaat.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Richard Solloshi
Afbeeldingscredits: Richard Solloshi
Projectteamleden: Richard Solloshi
Projectnaam: Vilicci Virtuoso
Projectklant: Richard Solloshi


Vilicci Virtuoso IMG #2
Vilicci Virtuoso IMG #3
Vilicci Virtuoso IMG #4
Vilicci Virtuoso IMG #5
Vilicci Virtuoso IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp