Loong Palace 480: Een Moderne Luxe Woning met Culturele Invloeden

Een ontwerp van David Chang Design Associates Intl.

Inleiding

De Loong Palace 480 is een adembenemende residentie die moderne stijl combineert met culturele invloeden. Dit ontwerp, gerealiseerd door David Chang Design Associates Intl., is geïnspireerd op de krullende vorm van opgerolde boekpagina's. Met behulp van de metafoor "In het boek is er een huis van goud; Op het boek is er een schaduw van jade", afkomstig uit een klassieke Chinese verwijzing, wordt de boodschap overgebracht dat kennis uit boeken een prachtig leven kan bieden op financieel, emotioneel en spiritueel gebied.

De Loong Palace 480 is gelegen in het noorden van het Haidian-district in Beijing, waar bekende universiteiten en hightech-industrieën samenkomen. Het vertegenwoordigt een dynamisch gebied dat de opkomende technologie en culturele kracht van China symboliseert. Daarnaast is de locatie ook nog eens prachtig, bekend om de productie van koninklijke rijst die speciaal wordt geleverd aan het westen van Beijing sinds de oudheid. Dit project heeft het voordeel van het samenbrengen van land en middelen, en heeft daardoor de eigenschap van schaarste en waarde van high-end villa's.

De familiebibliotheek maakt gebruik van lichtgevend jade op de vloer en matglas op het hekwerk om de zachte en mooie textuur van jade te laten zien. Gouden metalen boekenplanken en metalen gaas worden gebruikt om het effect van een huis van goud te creëren. Het plafond heeft de krullende vorm van een opgerolde boekpagina. Natuurlijk licht stroomt binnen via het dakraam en valt op de geopende enorme gouden boekpagina. In het midden wordt de abstracte vorm van een boom gebruikt, wat zorgt voor levendige gelaagdheid en een gevoel van afstand. Hierdoor dringt het gouden licht van de zon door de ruimtes tussen de bomen en takken in het diepe bos.

De Loong Palace 480 heeft in totaal 5 slaapkamers en 4 grote ruimtes verspreid over de verdiepingen om te voorzien in zowel privé- als openbare interactie. Met een totale oppervlakte van 1338 vierkante meter heeft het ontwerp een hoogste plafondhoogte van 6,65 meter en een laagste plafondhoogte van 2,6 meter.

Het ontwerpproces van de ondergrondse ruimte was een uitdaging. Van oorspronkelijk een recreatie- en sportruimte met voornamelijk biljart, schaken en kaarten, werd het uiteindelijk een enkele verdieping met een bibliotheek die gecombineerd werd met andere functionele ruimtes. Uiteindelijk werd gekozen voor een ontwerp van een lege familiebibliotheek als hoofdruimte op de ondergrondse verdieping. Hoewel dit proces moeilijk was, heeft het geleid tot uitstekende resultaten.

De Loong Palace 480 is een ware blikvanger en heeft dan ook de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Luxe Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp illustreert een opmerkelijk niveau van excellentie en introduceert positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Het auteursrecht van de Loong Palace 480 behoort toe aan David Chang Design Associates International, 2020.

De Loong Palace 480 is een meesterwerk dat de moderne stijl combineert met culturele invloeden. Met zijn unieke ontwerp en prachtige details is deze residentie een ware weerspiegeling van de opkomende technologie en culturele kracht van China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: David Chang Design Associates Intl
Afbeeldingscredits: DCDA
Projectteamleden: Design Director: David Chang Designer: Jim Du Designer: Pingping Jiang Designer: Simon Zhang Designer: Becky Sun, Designer: Xiaomin Li Designer: Yongning Yu Designer: Meixian Tian Designer: Jolin Fan Designer: Berry Ling
Projectnaam: Loong Palace 480
Projectklant: David Chang Design Associates Intl


Loong Palace 480 IMG #2
Loong Palace 480 IMG #3
Loong Palace 480 IMG #4
Loong Palace 480 IMG #5
Loong Palace 480 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp