Flavour Funhouse: Een Ondergronds Winkelcentrum met een Artistieke Twist

Een Unieke Mix van Kunst, Retail en Innovatie in K11 Musea

Inleiding

Flavour Funhouse, gelegen in het prestigieuze K11 Musea in Hong Kong, is een ondergronds winkelcentrum dat een unieke mix biedt van kunst, retail en innovatie. Ontworpen door het team van K11 Musea, onder leiding van Dr. Adrian Cheng Chi-Kong JP van New World Development Company Limited en Stefano Tordiglione van ST Design, is dit winkelcentrum een ware artistieke belevenis. Met zijn elegante en moderne uitstraling, biedt Flavour Funhouse een ruimte waar millennials van over de hele wereld samenkomen om hun inspiratie te ontdekken.

Ontwerpinspiratie

Flavour Funhouse haalt zijn inspiratie uit de Noord-Italiaanse Galleria's met hun kenmerkende ijzeren en glazen architectuur. Deze architectonische stijl uit de 19e eeuw vormt de basis voor de unieke mix van het verleden en de toekomst die dit winkelcentrum biedt. Door moderne materialen zoals metaal en glas te combineren met de klassieke elementen van de ijzeren en glazen architectuur, creëert Flavour Funhouse een platform waarop merken hun eigen persoonlijkheid kunnen presenteren, terwijl de unieke identiteit van het winkelcentrum behouden blijft.

Unieke Kenmerken

Wat Flavour Funhouse onderscheidt van andere winkelcentra is de focus op kunst, ambacht, design en creativiteit. K11 Musea streeft ernaar om het meest verfijnde museumretailruimte van Hong Kong te ontwikkelen, met een aantrekkingskracht op millennials van over de hele wereld. In plaats van een traditionele winkelomgeving, is Flavour Funhouse een artistieke en theatrale ruimte waar bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen muse te ontdekken. Het winkelcentrum biedt een unieke mix van winkels, tentoonstellingen en kunstinstallaties, waardoor het een bestemming op zichzelf wordt.

Technologie en Realisatie

De realisatie van Flavour Funhouse is een combinatie van moderne luxe en elegantie. Het winkelcentrum heeft een hoog zwart metalen plafond en is verdeeld in verschillende zones met behulp van verschillende vloertegels, waaronder de charmante Italiaanse hexagonale tegels. De winkels worden gescheiden door schuifdeuren met een zwart raster, wat zorgt voor een tijdloze en harmonieuze sfeer. Het gebruik van strakke en moderne materialen biedt voldoende ruimte voor de tentoonstelling van hedendaagse kunstwerken.

Interactie en Beleving

Flavour Funhouse biedt niet alleen een unieke winkelervaring, maar ook een plek om te ontspannen en te genieten van heerlijk eten. Het food court beslaat bijna de helft van de ruimte op niveau B2 en biedt een verscheidenheid aan zitplaatsen. De zitplaatsen zijn speciaal ontworpen voor verschillende groepen klanten, variërend van individuele bezoekers tot grote families en vriendengroepen. De sfeer is ontspannen en levendig, waardoor bezoekers kunnen genieten van hun eigen ruimte.

Locatie en Tijdlijn

Het project Flavour Funhouse begon in 2016 en werd in augustus 2019 voltooid in Hong Kong. Het winkelcentrum is gelegen in het hart van de stad en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan.

Uitdagingen en Overwinningen

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van Flavour Funhouse was de beperkte hoogte van het plafond vanwege de architectonische beperkingen van de ondergrondse locatie. Het team heeft dit probleem opgelost door het plafond open te laten, waardoor de volledige hoogte behouden bleef. De verlichting is warm en niet te fel, waardoor een intieme sfeer in de gemeenschappelijke ruimte ontstaat en de winkels aan beide zijden worden benadrukt.

Conclusie

Flavour Funhouse in K11 Musea is een uniek ondergronds winkelcentrum dat kunst, retail en innovatie combineert. Met zijn elegante en moderne uitstraling biedt het winkelcentrum een artistieke en theatrale ervaring voor bezoekers van over de hele wereld. Van de unieke architectuur en materialen tot de tentoonstellingen en kunstinstallaties, Flavour Funhouse is een bestemming op zichzelf. Bezoekers kunnen hier hun eigen muse ontdekken en genieten van een unieke winkelervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: K11 Musea
Afbeeldingscredits: Edmon Leong
Projectteamleden: Dr. Adrian Cheng Chi-Kong JP (New World Development Company Limited & K11) + Stefano Tordiglione (ST design)
Projectnaam: Flavour Funhouse
Projectklant: K11 Musea


Flavour Funhouse IMG #2
Flavour Funhouse IMG #3
Flavour Funhouse IMG #4
Flavour Funhouse IMG #5
Flavour Funhouse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp