Quintessence: Een Uniek Hoogtechnologisch Wellnesscentrum dat Harmonie en Herstel Bevordert

Een Unieke Ruimte Ontworpen door Valeria Senkina voor het Center for Mindful Change

Inleiding:

Het Quintessence wellnesscentrum, ontworpen door Valeria Senkina voor het Center for Mindful Change, is een unieke ruimte die moderne mensen de mogelijkheid biedt om hun kracht te herstellen, hun creatieve energie op te laden en hun interne balans te harmoniseren. Het combineert progressieve technologieën met eeuwenoude genezingspraktijken om een kalme meditatieve staat te bevorderen die helpt bij herstel en contemplatie. In dit artikel zullen we de unieke kenmerken en inspiratie achter dit bijzondere ontwerp verkennen.

Ontwerper Valeria Senkina liet zich inspireren door de principes van eenheid tussen mens en natuur. Dit leidde tot het benutten van de architectonische schoonheid van de ruimte, gevuld met natuurlijk daglicht. Alle kleuren en tinten zijn natuurlijk, kalm en in harmonie met het uitzicht op de ramen in zowel de winter als de zomer.

Het Quintessence wellnesscentrum onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het is een hoogtechnologisch centrum waar moderne mensen de mogelijkheid hebben om hun kracht te herstellen, hun creatieve energie op te laden en hun interne balans te harmoniseren. De technieken die in het centrum worden gebruikt, combineren de meest progressieve technologieën met eeuwenoude genezingspraktijken. Het interieur is ontworpen om een kalme meditatieve staat te bevorderen die helpt bij herstel en contemplatie. Het benadrukt het belang van de mens en hun individuele persoonlijkheid.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen. Het centrale gedeelte van de begane grond is een dubbelhoge ruimte met een zes meter hoog plafond. Hier bevindt zich een ontspanningsruimte, een bar en café met comfortabele zitplaatsen waar gezonde voeding en drankjes worden geserveerd, evenals een zuurstofbar. Het meest spectaculaire element van het interieur is de gestroomlijnde bar, gemaakt van de hars van de unieke stijl van de ontwerper. Deze bar symboliseert de levensstroom van het traditionele verleden naar onze hoogtechnologische toekomst.

Onder het plafond bevindt zich een meditatieve installatie die lichtjes beweegt door de zachte luchtstromen. Het doet denken aan een zwevende wolk of een voorwerp dat door een warme zeewind wordt meegenomen. Het contemplatie van dit gebied heeft een regenererend en ontspannend effect. Kunstobjecten worden hier niet alleen gebruikt als decoratie, maar zijn integrale onderdelen van het interieur zelf. De muren van de hoofdruimte zijn versierd met panelen die zijn gemaakt door de kunstenaar op basis van de schetsen van de ontwerper.

Met een oppervlakte van 327 vierkante meter is het Quintessence wellnesscentrum een meesterwerk van design en functionaliteit. Het is ontworpen om een intieme sfeer te creëren waar gasten kunnen genieten van verschillende procedures en praktijken in privacy.

Het Quintessence wellnesscentrum is gelegen in de meest prestigieuze woonwijk van Moskou, Khamovniki, en het project werd gestart in 2019 en voltooid in 2020.

Valeria Senkina, samen met Julia Lenskaya en Svetlana Simonova, heeft met succes de uitdagingen overwonnen die gepaard gingen met het ontwerpen van een uniek wellnesscentrum dat een gunstige sfeer creëert voor gasten om hun interne potentieel te onthullen en hun persoonlijkheid te harmoniseren. Het ontwerp moest ook multifunctioneel zijn en effectief gebruikmaken van de relatief kleine ruimte om de privacy van de gasten te waarborgen.

Het Quintessence wellnesscentrum heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid en creatieve genialiteit. In 2021 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in ervaring en vindingrijkheid en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het Quintessence wellnesscentrum is een ware oase van rust en herstel, waar moderne technologieën samenkomen met eeuwenoude genezingspraktijken. Het interieur is zorgvuldig ontworpen om een kalme en meditatieve sfeer te creëren die bijdraagt aan het welzijn van de gasten. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail is het Quintessence wellnesscentrum een voorbeeld van excellentie in design en functionaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Valeria Senkina
Afbeeldingscredits: Valeria Senkina
Projectteamleden: Valeria Senkina Julia Lenskaya Svetlana Simonova
Projectnaam: Quintessense
Projectklant: Valeria Senkina


Quintessense IMG #2
Quintessense IMG #3
Quintessense IMG #4
Quintessense IMG #5
Quintessense IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp