CIFI Shanghai H: Een Thuisruimte met Groeiende Veelzijdigheid

10 Degrees Design brengt innovatie in huis

In China's grootste steden, waar het leven snel gaat en de huizenprijzen hoog zijn, groeit de behoefte aan een toevluchtsoord voor de ziel en een ruimte die we "thuis" noemen. Ontwerpers willen "thuis" niet alleen laten dienen als een functionele woonruimte, maar ook als een plek die verschillende aspecten van het leven weerspiegelt en aan verschillende situaties kan voldoen. In de toekomst zal deze inclusiviteit verder worden uitgebreid en kunnen alle spannende dingen er een plek vinden.

De CIFI Shanghai H, ontworpen door 10 Degrees Design, is een perfect voorbeeld van deze groeiende veelzijdigheid in huisruimtes. Alles verandert, inclusief het leven en de ruimte waarin we wonen. Deze intelligente ruimtes integreren verschillende functies en laten de veelzijdigheid van het leven zien. Het visuele systeem is nauw verbonden met het algehele ruimtelijke ontwerp en onthult meer onzichtbare ruimtes, waardoor er meer energie en emotie vrijkomt dan alleen functionaliteit. Net zoals gezinnen veranderen, zou een thuis een levend organisme moeten zijn dat op verschillende momenten groeit om zijn frisheid en vitaliteit te behouden.

De CIFI Shanghai H maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om deze visie tot leven te brengen. De decoratie is gemaakt van verguld metaal en de manta ray decoratie is gemaakt van hars en autolak. De wandlamp is gemaakt van metaal en LED-verlichting. De bank is gemaakt van hout, spaanplaat, afgewerkt met leer en stof, en gevuld met spons en metaal. De kruk is afgewerkt met leer, gevuld met spons en gemaakt van metaal. Het tapijt is gemaakt van acrylvezels en de ronde tafel is gemaakt van marmer en metaal.

Met een oppervlakte van 127 vierkante meter biedt de CIFI Shanghai H verschillende functies en mogelijkheden. De gastenruimte en het balkon creëren een diverse, modieuze en levendige sfeer, waardoor de ruimte kan worden gebruikt als studie-, rust- en feestruimte. De kamer kan worden aangepast aan de behoeften van één kind, twee kinderen of een speelruimte. Het ontwerp zorgt voor meer mogelijkheden voor nauw contact en interactie tussen gezinsleden, waardoor de banden worden versterkt. Het belangrijkste dat een ruimte kan dragen, is immers emotie zelf.

De CIFI Shanghai H is ontworpen en gerealiseerd in Shanghai en werd in september 2020 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van gezinnen en de optimalisatie van opslagruimte, variabele ruimte en de interactie tussen gezinsleden. Het ontwerpteam van 10 Degrees Design heeft uitdagingen overwonnen, zoals het creëren van onbeperkte mogelijkheden in een beperkte ruimte en het bouwen van een ruime woonkamer die ruimte biedt voor interactie.

De CIFI Shanghai H is een voorbeeld van innovatie in huisontwerp en heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende prestaties. Het ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De CIFI Shanghai H, ontworpen door 10 Degrees Design, is een voorbeeld van hoe een huisruimte kan evolueren en groeien om aan de veranderende behoeften van gezinnen te voldoen. Met zijn veelzijdigheid, functionaliteit en aandacht voor detail is dit ontwerp een inspiratie voor de toekomst van huisontwerp.

Beeldcredits: 10 Degrees Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 10 Degrees Design
Afbeeldingscredits: 10 Degrees Design
Projectteamleden: 10 Degrees Design
Projectnaam: CIFI Shanghai H
Projectklant: 10 Degrees Design


CIFI Shanghai H IMG #2
CIFI Shanghai H IMG #3
CIFI Shanghai H IMG #4
CIFI Shanghai H IMG #5
CIFI Shanghai H IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp